• Reddit vrea să strânga 5 mld. $ la la listarea din martie.
  • Altman este al treilea cel mai mare acționar al platformei, cu un pachet de 8,7% din acțiuni.
  • La o evaluarea de 5 mld. $, acțiunile lui Altman ar valora 435 de milioane de dolari.

Reddit depune prospectul pentru listarea la NYSE. Curg parteneriatele și investițiile. Printre cei mai mari beneficiari? Sam Altman.

La IPO-ul din martie vrea să atragă 5 miliarde de dolari.

Până acum, Reddit a strâns fonduri de aproximativ 1,3 miliarde de dolari și are o evaluare de 10 miliarde de dolari, potrivit PitchBook. 

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Altman este al treilea cel mai mare acționar al platformei, cu un pachet de 8,7% din acțiuni. La o evaluarea de 5 mld. $, acțiunile lui Altman ar valora 435 de milioane de dolari.

Altman e cu Reddit cel puțin din 2014, când a investit în runda de finanțare Seria B a companiei. În 2017, a investit în runda Seria C, când firma a fost evaluată la 1,8 miliarde de dolari.

După ce Yishan Wonga demisionat din funcție în 2014, Altman a ocupat funcția de CEO pentru 8 zile la Reddit.

Alți acționari mari:

  • Steven Newhouse, copreședintele Advance Magazine Publishers, care deține 30,1% din acțiuni
  • Tencent, care deține un pachet de 11%.
  • Steve Huffman, Cofondatorul și CEO-ul Reddit, deține 3,3% din acțiunile companiei, iar participația Advance Magazine este supusă mandatului său de vot

Fondată în 2005, Reddit are 76 de milioane de utilizatori zilnic și a generat venituri de 804 milioane dolari anul trecut, în creștere cu 21% față de 2022.

Reddit va oferi trei clase de acțiuni cu sau fără drept de vot. Acțiunile de clasa A vor veni cu un vot pe acțiune. Acțiunile de clasa B vor veni cu 10 voturi per acțiune și pot fi convertite oricând într-o acțiune din acțiunile de clasa A. Acțiunile de clasa C nu au drept de vot.

Compania plănuieşte să rezerve un număr încă nedeterminat de acţiuni pentru 75.000 dintre cei mai fideli utilizatori.