• Elon Musk, a făcut, anul trecut, o vizită discretă la Casa Albă.
  • CEO-ul Tesla nu s-a întâlnit cu Joe Biden în timpul vizitei.
  • Musk și Biden s-au criticat reciproc în repetate rânduri.

Elon Musk are o prima vizită la Casa Albă, în mandatul lui Biden. Comportament în antiteză cu precedentele două mandate, când a vizitat reședința prezidențială în repetate rânduri. Potrivit registrului de la Casa Albă, CEO-ul Tesla a fost în Aripa Vestică în data de 13 septembrie. În aceeași zi cu întâlnirea pe tema A.I. din Congres.

Musk nu s-a întâlnit cu actualul președinte american, în timpul vizitei. Scopul prezenței sale acolo a fost strict legat de dezvoltarea tehnologiei A.I., spun oficialii de la Casa Albă.

Cum a decurs vizita lui Musk la Casa Albă?

Musk nu a fost singur la Casa Albă. Era însoțit de Rohan Patel, executiv Tesla al diviziei de politici publice. Dar dicuscuțiile nu au avut menirea de a regla tensiunile generate de atitudinea lui Biden față de compania auto. Este una dintre multiplele întâlniri pe care administrația Biden le are cu acționarii companiilor. „Avem guvernul care a luat cele mai ample decizii cu privire la siguranța, securitatea și încrederea în A.I.”, potrivit unui comunicat de le Casa Albă.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Musk are și un startup în domeniul Inteligenței Artificiale, numit xAI. Reprezentanții miliardarului nu au oferit nicio reacție, deocamdată, potrivit Fortune.

Ce tensiuni sunt între Musk și Biden?

Elon Musk, cel mai bogat om al lumii, potrivit Bloomberg Billionaires Index, îl acuză pe Biden de părtinire. Susține că președintele american ignoră rezultatele Tesla și promovează companii ca General Motors, care sunt afiliate sindicatelor.

Casa Albă a exclus Tesla de la un eveniment EV organizat în 2021. Atunci, Biden evidenția progresul Ford pe piața EV-urilor, deși vânduse mai puțin de 30 de electrice în acel an. Tesla era la 300.000 de mașini vândute, spunea Musk.

La două luni de la vizita la Casa Albă, spunea că l-a votat pe Biden în 2020, dar nu îl mai susține pentru încă un mandat.

Anterior, propunea să fie impusă o limită de vârstă pentru candidații la prezidențiale: 70 de ani.