• Grecia introduce noi reglementări cu privire la transportul mașinilor electrice, hibrid și pe GPL.
  • Bateriile mașinilor trebuie încărcate la maximum 40%, iar rezervoarele de GPL trebuie să fie umplute la maximum 80% pentru a fi acceptate la îmbarcare.
  • Anual, circa 1,4 – 1,5 milioane de români merg în vacanțe în Grecia, iar circa 60% dintre aceștia preferă să călătorească cu mașina personală.

Grecia introduce recent noi reglementări cu privire la mașinile electrice, hibrid și pe GPL pe feriboturi, din motive de siguranță. Potrivit normelor intrate deja în vigoare, bateriile mașinilor electrice nu trebuie să fie încărcate la mai mult de 40% din capacitate, iar rezervoarele de GPL trebuie să fie umplute la maximum 80% pentru a fi acceptate la îmbarcare.

Restricțiile sunt impuse după ce experții au avertizat asupra riscurilor pe care le prezintă bateriile supraîncălzite și rezervoarele pline cu gazMăsura vizează prevenirea incendiilor și a exploziilor la bordul feriboturilor și asigură siguranța pasagerilor și a echipajelor.

Cum îi afectează pe români noile reguli din Grecia

Noile reguli au un impact semnificativ asupra turiștilor români care călătoresc în Grecia cu mașini electrice sau hibrid. Anual, aproximativ 1,5 milioane de români își petrec vacanțele în Grecia, iar în jur de 60% dintre aceștia preferă să călătorească cu mașina personală. Prin urmare, o parte considerabilă a turiștilor români va trebui să se adapteze la aceste norme atunci când vor tranzita cu feribotul.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Experții în turism recomandă ca românii să își planifice din timp traseul, să țină cont de autonomia vehiculului și de disponibilitatea stațiilor de încărcare. Reglementările va trebui să sporească siguranța transportului maritim și să prevină eventuale incidente.