Buffett pierde 99% din avere pe ecrane. O eroare de la bursa din New York a făcut ca acțiunile de tip A Berkshire Hathaway să se deprecieze în sistemul lor cu 99,9%. Eroarea ajunge și în topul miliardarilor Forbes. Unde Buffett mai avea doar 1,2 miliarde, după ce i-a scăzut averea cu 136 de miliarde de dolari. Adică de pe locul 7 în topul miliardarilor, a coborât pe locul 2521.

De unde a plecat totul?

Un purtător de cuvânt al NYSE spune că „o problemă tehnică care implică benzi de preț la nivel de industrie”. Asta a declanșat oprirea tranzacționării „limit-up/limit down” pentru până la 40 de simboluri listate pe bursele NYSE Group. Benzile de preț ale titlurilor previn volatilitatea excesivă sau mișcările extreme. Purtătorul de cuvânt a declarat că problema a fost rezolvată și tranzacționarea acțiunilor afectate a fost reluată.

Ce acțiuni au fost afectate?

Acțiunile Chipotle (CMG) au fost oprite temporar la aproximativ 14 minute după deschiderea pieței, chiar dacă acțiunile au scăzut cu doar 1,2%.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Alte acțiuni care au fost afectate sunt: Abbot Laboratories (ABT), Barrick Gold (GOLD), GameStop (GME), AMC (AMC) și Bank of Montreal (BMO).

Acțiunile B Berkshire Hathaway (BRK-B), care se tranzacționează la 1/1500 din prețul acțiunilor A, au scăzut cu până la 1,1% luni și au părut în mare parte neafectate de eroare.


Sistemul de raportare Bloomberg Automation bazat pe AI a fost păcălit și el. A postat imediat după eroarea de afișaj de la NYSE și a dat anunțul:
„Declin de 100% pentru Berkshire Hathaway. Cel mai mare din ultimii 36 de ani. Au scăzut până la 185,1$, de la 627.400$.”
Investitorii postau în glumă pe X „Sper că mi-au intrat ordinele de cumpărare de acțiuni la 190$. ”