• Mugur Isărescu: „La prima participare a României la Jocurile Olimpice urmau să ajungă 102 sportivi, dar au plecat doar 51. Asta vine din zgârcenia ministrului de Finanțe. Și acum e la fel.”
  • BNR a lansat o monedă din argint cu tema 100 de ani de la cucerirea primei medalii olimpice a României.
  • În 6 și 7 iunie, oficialii români se întâlnesc la Palatul Parlamentului cu Comitetelor Olimpice Europene, pentru a treia oară în acest an.

Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, vrea mai mulți olimpici români la Jocurile Olimpice. Soluția? Ministrul Finanțelor să nu mai fie zgârcit.

„Deși inițial s-a dorit trimiterea unei delegații numeroase, în țara care era mai mare după război, în România Mare s-a programat atunci ca delegația să fie formată din 102 persoane, sportivi și oficiali, care să reprezinte România. În final, capitala Franței a primit numai 51 de sportivi. Explicația este una cât se poate de prozaică: zgârcenia recunoscută a ministrului de finanțe. Aceeași problemă și acum, și atunci. Atunci era Vintilă Brătianu”, spune M. Isărescu la lansarea unei monede din argint cu tema 100 de ani de la cucerirea primei medalii olimpice a României.

Dacă ne strigă Jocurile Olimpice, le răspundem?

În 6 și 7 iunie, oficialii români se întâlnesc la Palatul Parlamentului cu Comitetele Olimpice Europene, pentru a treia oară în acest an. E a 53-a Adunăre Generale a organizației.

Citește și