• Benjamin B. Bolger a fost la Harvard, Stanford și Yale, scrie The New York Times Magazine.
  • A studiat la Columbia, Dartmouth și Oxford, precum și la Cambridge, Brandeis și Brown.
  • Este licențiat în dezvoltare internațională, nonficțiune creativă și educație.

Benjamin B. Bolger este un caz unic. Un bărbat care nu se poate sătura să fie student, scrie The New York Times Magazine.

Născut în 1975, Bolger a obținut numeroase diplome de la diverse instituții de prestigiu.

Colecționar de diplome

Bolger a acumulat nu mai puțin de 16 diplome. Inclusiv 14 diplome de masterat și doctorat de la unele dintre cele mai prestigioase universități din lume.  Pe lista sa sunt: Harvard, Stanford, Yale, Columbia, Dartmouth, Oxford, Cambridge, Brandeis și Brown.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Domenii?  Diverse, de la dezvoltare internațională și sociologie iraniană, la poezia lui Robert Frost și arhitectură.

Unele diplome au necesitat ani de muncă, cum ar fi doctoratul de la Harvard. Altele au necesitat mai puțin angajament. Cele de la Universitatea Ashland și Universitatea din Tampa, de exemplu.

„Am văzut universitatea ca pe o casă”, spune Bolger.

A studiat „conflictul și coexistența” sub îndrumarea lui Mari Fitzduff, politician irlandez. Iar sub îndrumarea eminentului istoric Gwendolyn Wright, a studiat arhitectura americană.

Cu ce se ocupă în prezent?

Benjamin B. Bolger lucrează în prezent, de la distanță, la un masterat în arta spectacolului la Cambridge. De asemenea, este profesor asociat și consultant în admiterea la universități.

Deși suferă de dislexie, o tulburare de învățare, Bolger a reușit să depășească obstacolele cu ajutorul mamei sale care îi citea cu voce tare când era copil.

Bolger și mama sa, Loretta, la absolvirea Universității Brandeis în 2007.

Nu deține încă recordul pentru cele mai multe diplome, dar este pe cale să-l doboare până în 2054 dacă își continuă călătoria academică.

„Eu cred că oamenii sunt ca niște copaci”, spune Bolger. „Sper că sunt un sequoia. Vreau să cresc cât mai mult timp posibil și să ajung spre cel mai înalt nivel al cerului.” „Iubesc să învăț”, mai spune el.