• A avut loc reuniunea celor mai renumiți bucătari din lume în Las Vegas.
  • Trei dintre cele mai bine cotate restaurante au venit din Spania.
  • Disfrutar din Barcelona este ​​desemnat cel mai bun restaurant din lume.

În cadrul unei ceremonii care a avut loc în Las Vegas, organizația World’s 50 Best Restaurants a dezvăluit clasamentul celor mai apreciate destinații culinare la nivel global pentru anul 2024. După o așteptare înfrigurată, restaurantul Disfrutar din Barcelona a fost ales câștigător.

Ce restaurante au mai fost prezente la eveniment?

Condus de bucătarii Eduard Xatruch, Oriol Castro și Mateu Casañas, Disfrutar a reușit să detroneze fosta câștigătoare, Central din Lima, Peru, care a ocupat locul al treilea în acest an.

Pe poziția secundă s-a clasat Asador Etxebarri din Atxondo, Spania, un loc renumit pentru carnea gătită pe jar de lemn. Topul este completat de Table by Bruno Verjus din Paris – locul 4, Diverxo din Madrid – locul 5, Maido din Lima – locul 6 și Atomix din New York – locul 7.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Atomix a fost desemnat și restaurantul cu cea mai spectaculoasă ascensiune în clasament. Urcă 25 de poziții față de anul precedent.

Statele Unite au avut doar două reprezentante în top 50 iar Franța a excelat cu nu mai puțin de 6 restaurante clasate, inclusiv câștigătoarea locului 4, Table by Bruno Verjus, debutantă în acest an. Clasamentul a adus și câteva surprize neplăcute. Unele restaurante emblematice pierd teren considerabil. Dintre acestea, cel mai cunoscut este cazul lui Mugaritz din San Sebastian, Spania, care coboară de pe locul 31 pe locul 81.

William Drew, directorul de conținut al World’s 50 Best Restaurants, a subliniat diversitatea impresionantă a clasamentului pentru 2024: “Lista extinsă de anul acesta este o adevărată reprezentare a gastronomiei globale, cu restaurante situate pe șase continente.”

Deși clasamentele rămân controversate în unele cercuri, ele continuă să influențeze puternic industria ospitalității și să ghideze pașii iubitorilor de experiențe culinare rafinate în căutarea celor mai salvate și inovatoare preparate din lume.

Pe site-ul oficial The World’s 50 Best sunt listate ca recomandări câteva restaurante din România în secțiunea “50 Best Discovery”, precum The Artist, Kaiamo și Bistro Ateneu din București.