• Românii fac tot mai puțină mișcare, potrivit ultimelor date ale Institutului Național de Statistică.
  • România e printre ţările cu cea mai mică speranţă de viaţă din Uniunea Europeană.
  • 50% dintre adulţii din România sunt supraponderali sau obezi.

Sportul inteligent te ţine tânăr. Nu îmbătrânirea îți scade capacitatea de a depune efort fizic. Ci lipsa sportului determină îmbătrânirea, arată o analiză The Guardian.

La nivel global, unul din zece decese este cauzat de lipsa activităţii fizice, scrie jurnalul The Lancet. În România, unul din cinci români practică sport regulat, iar la fiecare 30 de minute o persoană face infarct miocardic din cauza sedentarismul, obezitatății și fumatului.

Dincolo de nevoia de a face sport, sunt oameni care au descoperit plăcerea. Și-o creează mai departe pentru alții. În plus, banii investiţi în sport vor reduce din cheltuielile pe sănătate.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

La ce specialiști poți apela dacă nu știi de unde să începi în sport?

Trainerii și specialiștii în wellness sunt tot mai prezenți, mai ales în București. Unul dintre ei este Antonio Verona, chiropractician și specialist în wellness. Care te menține fit, deci sănătos. Brand-ul pe care l-a fondat, Verona Training, e despre sport și recuperare fizică.

Dar și despre o comunitate smart și perseverentă, spune el. Pe Antonio îl găsești la Pescariu Sports and Spa, în Nordul Capitalei. Sportul poate dezvolta o mulţime de abilităţi ce ar putea fi aplicate în orice alt domeniu, inclusiv în business.