• Cathie Wood vorbește despre Nvidia, Tesla la Greenwich Economic Forum, scrie Bloomberg.
  • Ark pariază pe investițiile în A.I., Tesla, Coinbase și Robinhood.
  • Cathie Wood a renunțat la acțiunile Nvidia în 2023.

Cathie Wood, CEO-ul firmei de investiții Ark Investment Management, a declarat că fondurile sale rămân bine poziționate pentru a profita de revoluția inteligenței artificiale (AI), chiar dacă au redus expunerea la acțiunile Nvidia, unul dintre liderii de piață în furnizarea de cipuri pentru A.I.

Ce mai spune Cathie Wood?

Decizia Ark de a vinde integral participația la Nvidia din fondul său ARK Innovation ETF în ianuarie 2023 a stârnit controverse, deoarece a ratat oportunitatea de a profita de raliul spectaculos al acțiunilor producătorului de cipuri în lunile următoare. Nvidia a adăugat aproximativ 560 de miliarde de dolari la capitalul bursieră în doar câteva luni, pe fondul freneziei pentru A.I.

Cu toate acestea, Wood rămâne optimistă cu privire la potențialul uriaș al inteligenței artificiale a transformării peisajul tehnologic. Ea a subliniat că Ark deține participații semnificative în alte companii cheie din spațiul A.I, precum OpenAI și Anthropic. “Am realocat în alte jucătoare A.I. care nu sunt la fel de evidente. Nvidia este foarte evidentă acum”, a declarat Wood pentru Bloomberg TV.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Ea a explicat că Ark a investit recent într-un vehicul special pentru a obține o participare la OpenAI, startup-ul de A.I. finanțat masiv de Microsoft. OpenAI are circa 4% din deținerile fondului de venture capital al Ark, în timp ce Anthropic are aproximativ 5%.

Wood estimează că până în 2030, companiile bazate pe modele A.I. fundamentale ar putea atinge o capitalizare de piață combinată de 16 mii de miliarde de dolari.

Prin urmare, ea spune că Ark este bine poziționată pentru a beneficia de valoare de inovații A.I. pe termen lung prin investițiile sale în termeni cheie precum OpenAI și Anthropic. În ciuda deciziei controversate de a vinde acțiunile Nvidia, Cathie Wood rămâne o figură cunoscută în industria de investiții, prin viziunea ei și a pariurilor pe tehnologii revoluționare precum inteligența artificială.

Ea continuă să promoveze investițiile în companii inovatoare din domenii precum A.I., robotică și vehiculele electrice prin intermediul fondurilor Ark.