• Peter Thiel vrea să fie criogenat după ce moare.
  • Thiel susține criogenarea încă din 2014.
  • Peter Thiel va merge la Alcor Life Extension.

Peter Thiel, cofondatorul PayPal și Palantir, merge la Alcor Life Extension Institute. Vrea să își criogeneze corpul după moarte.

Procedeul constă în înghețarea la -196 °C a corpului sau creierului și depozitarea lui în condiții de siguranță și recipiente speciale până la dezvoltarea unei tehnologii care să readucă la viață funcțiile cerebrale și organele vitale. Fiecare recipient de depozitare are un număr de identificare.

De la 200.000 de dolari pornește costul procedurii full body. Dacă vrei să îți conservi doar creierul, te costă 80.000 de dolari.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Procedura e legală abia după ce „pacienții” mor clinic și începe în câteva minute de la deces.

“O consider mai degrabă o declarație ideologică. Nu mă aștept neapărat să funcționeze”, spune Thiel.

Ce alte vedete vor nemurirea? Paris Hilton, încă din 2007 vrea să-și conserve corpul, faimosul DJ, Steve Aoki investește în mai multe fundații pentru conservarea creierului. Britney Spears și-a plătit deja șederea de 200.000 de dolari.

Sunt și vedete care au recurs deja la criogenrare.

Ted Williams a vrut nemurirea, dar cazul rămâne…înghețat

Unul dintre cele mai populare cazuri de criogenare e Ted Williams, un fost jucător profesionist de baseball, decedat în 2022. Sports Illustrated a publicat documente, mail-uri interne, fotografii și înregistrări ale unui angajat care atestă că medicii de la Alcor Life Extension au pierdut mai multe mostre din mostre din ADN-ul sportivului, asta după ce au recurs la neuroseparare.

Care ar fi motivul?

Procedura, aprobată de John Henry, fiul lui Williams, și de fiica lui, Claudia, costa 136.000 de dolari. Alcor spune că cei doi sunt datori cu 111.000 de dolari.

Alte personalități?

James Hiram Bedford, profesor american de psihologie la Universitatea din California, care a murit la 73 de ani, a lăsat 100.000 de dolari pentru cercetare în domeniu.

Dora Kent a devenit celebră pentru povestea criogenării. A fost ucisă sau nu pentru asta? E a opta pacientă de la Alcor.

Piața globală de aparatură pentru criogenizare valorează 12,5 miliarde de dolari

Piața globală de aparatură pentru criogenizare valorează 12,5 miliarde de dolari și e estimată să ajungă la 17,4 miliarde până în 2027, potrivit marketsandmarkets.