• Elon Musk a spus în timpul unui interviu că AI reprezintă un adevărat pericol pentru umanitate.
  • AI este mai periculoasă decât ar fi proiectarea proastă a aeronavelor sau a mașinilor, spune miliardarul.
  • Musk lucrează în prezent la propriul proiect AI generativ.

Obsesia lumii tehnologiei pentru inteligența artificială nu dă semne de răcire, Elon Musk avertizând din nou cu privire la dezvoltarea AI. 

Într-un interviu pentru „Tucker Carlson Tonight” în cadrul Fox News , miliardarul a spus că oamenii ar trebui să fie „prudenți cu inteligența artificială” și a recomandat supraveghere guvernamentală în acest domeniu, deoarece tehnologia este „un pericol pentru public”.

„Cred că vom avea mai multe șanse ca inteligența artificială avansată să fie benefică pentru umanitate în aceaste circumstanțe”, a explicat el.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Fox News l-a citat pe Musk care a spus că: „AI este mai periculoasă decât, să zicem, proiectarea prost gestionată a aeronavelor sau producția proastă de mașini. În sensul că are potențialul de distrugere a civilizației.”

Avertismentele lui Elon Musk continuă

Aceasta nu este prima dată când miliardarul a discutat despre riscurile potențiale ale AI avansate. El a comparat anterior AI cu focoasele nucleare și le-a spus investitorilor Tesla că tehnologia îl stresează din cauza riscurilor majore.

Luna trecută, mai multe personalități din domeniul tehnologiei, printre care Elon Musk și Steve Wozniak, au semnat o scrisoare deschisă prin care cereau o pauză în dezvoltarea inteligenței artificiale avansate.