• O echipă de cercetători din SUA a făcut o descoperire fascinantă.
  • Creierul uman rămâne activ în timpul procesului de moarte, arată o analiză cerebrală efectuată pe doi pacienți aflați în comă.
  • Zone ale creierului asociate cu conștiința rămân active chiar și după ce inima încetează să mai bată.

Cum rămâne creierul uman “viu” chiar și după moarte. O echipă de oameni de știință a făcut o descoperire fascinantă în timp ce au analizat activitatea cerebrală a doi pacienți aflați în comă, în ultimele momente de viață ale acestora, scrie Futurism.

Cercetătorii au observat o creștere a activității într-o zonă a creierului asociată cu conștiința, chiar și după ce inimile pacienților au încetat să mai bată. Aceste descoperiri ar putea fi primul pas în deslușirea misterului legat de viziunile pe care majoritatea indivizilor le au în timp ce experimentează moartea clinică.

„Este un paradox neuroștiințific cât de viu poate părea un creier disfuncțional în timpul procesului de moarte”, a spus George Mashour, director fondator al Centrului Michigan de Știință a Conștiinței și coautor al noii lucrări publicate în jurnalul Proceedings.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

După cum este detaliat în lucrare, echipa a descoperit o creștere a undelor gamma la doi din patru pacienți, după ce aceștia au fost deconectați de la apartele care le mențineau funcțiile vitale.

Activitatea cerebrală observată și descrisă de cercetători în noul studiu seamănă cu cea observate la animale în anul 2013, atunci când aceeași echipă a observat activități similare ale creierului șobolanilor după inducerea stopului ca și înainte de stop.