Fifth Avenue din Manhattan este cel mai scump coridor stradal de cumpărături din lume, unde chiriile depășesc nivelurile de dinainte de pandemie, scrie Bloomberg.
Pe Upper Fifth Avenue, mai exact în zona dintre străzile 49 și 60, se găsesc cele mai mari chirii medii, potrivit unui raport al Cushman & Wakefield Plc. Reziliența zonei în timpul recesiunii pandemiei, împreună cu puterea dolarului american, a ajutat strada să ajungă în fruntea listei districtelor comerciale din întreaga lume, ajungând pe locul întâi de pe locul de al doilea în clasamentul făcut înainte de apariția virusului Covid 19.

Cartierul Tsim Sha Tsui din Hong Kong este al doilea cel mai scump loc comercial din lume, urmat de Via Montenapoleone din Milano, New Bond Street din Londra și Avenue des Champs Elysees din Paris, informează Bloomberg.

Chiriile pentru spațiul de vânzare cu amănuntul la nivel global au fost puternic afectate pe măsură ce pandemia a încetat. În SUA, chiriile pentru comercianții cu amănuntul sunt acum cu 25% peste nivelurile de dinainte de pandemie. Potrivit raportului, prețul mediu pentru un loc de pe Upper Fifth Avenue din New York a crescut cu 14% față de înainte de pandemie.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Regiunea Asia-Pacific și zona Europei, Orientului Mijlociu și Africii nu și-au revenit încă pe deplin din recesiune. Zona Tsim Sha Tsui din Hong Kong înregistrează chirii cu 41% sub nivelurile de dinainte de pandemie, precizează Bloomberg.