• ETF-ul spot pe Bitcoin de la BlackRock e pe locul cinci în topul fondurilor exchange-traded, după intrări.
  • La 17 zile de la lansare, BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) înregistrează intrări de 3,2 mld. $.
  • Singurele ETF-uri care depășesc IBIT urmăresc indicele S&P500.

Blackrock e în top și cu cripto. ETF-ul spot pe Bitcoin e pe locul cinci în lista fondurilor exchange-traded, după intrări, arată datele Bloomberg Intelligence. Sunt 17 zile de la lansarea iShares Bitcoin Trust (IBIT), timp în care înregistrează intrări de 3,2 mld.$. În top 10 intră și ETF-ul pe Bitcoin al celor de la Fidelity, cu intrări de 2,7 mld.$.

Deși rezultatele sunt notabile, investițiile în noile ETF-uri spot pe Bitcoin încetinesc în ultimele zile. Cele de la BlackRock și Fidelity sunt singurele care mențin o balanță pozitivă a intrărilor.

Cine depășește ETF-ul spot pe Bitcoin de la BlackRock

Singurele ETF-uri care depășesc performanța IBIT sunt cele care urmăresc indicele S&P 500. Blackrock domină și aici, cu iShares Core S&P 500 ETF, care are intrări de 13 mld.$ de la începutul anului. Pe locul doi, Vanguard. 500 Index Fund ETF primește 11,1 mld.$ în 2024.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Datele YCharts plasează ETF-ul Bitcoin de la BlackRock în primele 0,16% ETF-uri existente. Sunt 3.109 fonduri exchange-traded în SUA.

Analistul Eric Balchunas ajunge la o estimare ușor diferită. În topul mondial, IBIT este în primele 0,02% din cele 10.000 de ETF-uri, spune el.

Care e povestea listării ETF-urilor

SEC-ul american aproba, în 10 ianuarie, 11 ETF-uri spot pe Bitcoin. Asta după aproape 10 ani de refuzuri.

Prima cerere a fost depusă de Cameron și Tyler Winlevoss pe 1 iulie 2013, când prețul Bitcoin era 100$.

Sunt listate pe NASDAQ, NYSE și CBOE.

6 pe bursa de la  Chicago (ARKB, FBTC, BTCW, BTCO, HODL, EZBC), 3 pe bursa de la New York (BITB, DEFI și GBTC) și 2 pe Nasdaq (BRRR, IBIT).