• Concedierile UiPath vin pe fondul unei piețe tech tensionate la nivel mondial.
  • Potrivit platformei layoffs.fyi, doar în acest an, la nivel global, 204 de companii tech au concediat 49.978 de angajați.
  • Daniel Dines: Nu a fost o decizie uşor de luat. Vom avea grijă de oameni.

UiPath a anunţat marţi că intenţionează să concedieze 10% din forţa sa de muncă, sau aproximativ 420 de persoane, într-o mişcare de reducere a costurilor şi care a dus scăderi ale preţului acţiunilor pe Wall Street, scrie ZF.

“Este firesc să ne evaluăm din când în când echipele şi investiţiile interne în contextul mediului macroeconomic. Această reducere a forţei de muncă are ca scop continuarea creşterii eficienţei operaţionale prin eficientizarea structurii noastre, în special în ceea ce priveşte funcţiile operaţionale şi corporative. O mai bună prioritizare a investiţiilor noastre de lansare pe piaţă, concentrarea investiţiilor noastre în cercetare şi dezvoltare asupra inteligenţei artificiale şi stimularea inovării în cadrul platformei noastre. Astfel încât să ne putem concentra mai bine asupra nevoilor clienţilor noştri. Aceasta nu a fost o decizie uşor de luat, iar noi suntem recunoscători şi apreciem contribuţiile pe care aceşti oameni talentaţi le-au adus la UiPath şi ne angajăm să avem grijă de ei în această perioadă”. – Daniel Dines, CEO şi fondator, UiPath.

Impactul financiar al concedierilor și reacția pieței

Compania estimează costuri de restructurare între $17 milioane și $25 milioane. Din această sumă, între $15 milioane și $20 milioane sunt legate direct de concedieri. Se așteaptă ca aceste cheltuieli să fie suportate până în primul trimestru al anului fiscal 2026.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

În urma anunțului, acțiunile UiPath au scăzut cu aproximativ 7%. Scăderea marchează o continuare a tendinței negative, acțiunile companiei sunt în scădere cu peste 50% de la începutul anului.

Concedierile vin la scurt timp după o schimbare la nivel de conducere, cu revenirea co-fondatorului Daniel Dines în poziția de CEO în mai 2024. UiPath se confruntă cu o încetinire semnificativă a creșterii veniturilor. Se estimează o creștere anuală de doar 7,5% pentru anul fiscal curent.