• UiPath chiar devine un „Google” al României: cu o creştere de 86% în 2022, la afaceri de 2,27 mld. lei.
  • Compania fondată de Daniel Dines îşi întăreşte poziţia de cel mai mare jucător din IT de pe piaţa locală.
  • UiPath este a cincea cea mai mare companie IT&C a României.

UiPath chiar devine un „Google” al României: cu o creştere de 86% în 2022, la afaceri de 2,27 mld. lei, compania fondată de Daniel Dines îşi întăreşte poziţia de cel mai mare jucător din IT de pe piaţa locală, scrie Ziarul Financiar.

UiPath, prima companie de IT din România care a ajuns pe Wall Street, şi-a consolidat titlul de cea mai mare companie tech de pe piaţa locală după cifra de afaceri, după o creştere de 86% a afacerilor în 2022, până la 2,27 mld. lei, cifră care poziţionează firma înaintea unor giganţi precum Telekom România Mobile – companie cu 4 milioane de clienţi şi la un pas de a ajunge din urmă fostul monopol din telefonia fixă Romtelecom, arată datele din bilanţul depus la Ministerul Finanţelor Publice.

Cu această cifră de afaceri, UiPath este a cincea cea mai mare companie IT&C a României, după Orange, RCS&RDS, Vodafone şi Orange România Communications (fostul Romtelecom).

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

UiPath a raportat un număr mediu de angajaţi de 1.035 de angajaţi, faţă de 828 de oameni în anul anterior. Pierderile nete au crescut la 249,4 mil. lei, de la o pierdere de 19,4 mil. lei în anul precedent.

Veniturile totale ale UiPath au fost de 3,2 mld. lei, faţă de 1,3 mld. lei în 2021.

UiPath SRL a depăşit pentru prima oară în 2020 giganţi precum Oracle sau IBM, care au dominat în mod tradiţional topurile celor mai mari firme locale de IT, devenind cea mai mare companie locală de IT.