• La întâlnire participă şi Bogdan Gruia Ivan, Ministrul Cercetării şi Digitalizării, şi Alexandru Mihai Ghigiu, şeful Canceleriaiei Prim-Ministrului.
  • În comunicatul biroului de presă al Guvernului nu se menţionează motivele vizitei.
  • UiPath este listată din aprilie 2021 pe bursa de la New York .

Marcel Ciolacu, premierul României, urmează să aibă o întâlnire cu Daniel Dines, cofondator UiPath. La întrunire participă și Bogdan Gruia Ivan, Ministrul Cercetării şi Digitalizării, şi Alexandru Mihai Ghigiu, şeful Canceleriaiei Prim-Ministrului. Motivul întrevederii nu a fost comunicat.

“Ora 15:00   Întâlnire cu Daniel Solomon Dines, cofondator UiPath; Participă ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan şi şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu – Oportunităţi pentru cameramanul şi fotograful oficiali – Palatul Victoria”, se arată în comunicatul transmis de Guvernul României.  

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Dines este actualul CEO al UiPath și are o avere estimată la 1,9 miliarde de dolari de Forbes.  A fondat UiPath, alături de Marius Tîrcă în 2005, numele inițial fiind DeskOver. În 2018 au mutat sediul în New York, iar în 2021 a urmat prima și, momentan singura listare pe bursele americane, a unei companii românești.

Pe NYSE, o acțiune UiPath este cotată la 16,63 $, în scădere cu 3,98% în ultima sesiune de tranzacționare. Pe parcursul întregului an au un plus de 30%, după un 2022 în care compania a avut o prăbușire de 70%. Capitalizarea companiei depășește 9 miliarde de dolari, în prezent.

În ultimul trimestru au raportat peste așteptările analiștilor Zacks. Venituri de 287 de milioane de dolari, în creștere cu 19% de la an la an. La raportările din trimestrul 2, gigantul din automatizare anunța și un plan de răscumpărare de acțiuni de 500 de milioane de dolari. Raportările din trimestrul 3 sunt așteptate pe 30 noiembrie.