• La întâlnire participă şi Bogdan Gruia Ivan, Ministrul Cercetării şi Digitalizării, şi Alexandru Mihai Ghigiu, şeful Canceleriaiei Prim-Ministrului.
  • În comunicatul biroului de presă al Guvernului nu se menţionează motivele vizitei.
  • UiPath este listată din aprilie 2021 pe bursa de la New York .

Marcel Ciolacu, premierul României, urmează să aibă o întâlnire cu Daniel Dines, cofondator UiPath. La întrunire participă și Bogdan Gruia Ivan, Ministrul Cercetării şi Digitalizării, şi Alexandru Mihai Ghigiu, şeful Canceleriaiei Prim-Ministrului. Motivul întrevederii nu a fost comunicat.

“Ora 15:00   Întâlnire cu Daniel Solomon Dines, cofondator UiPath; Participă ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan şi şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu – Oportunităţi pentru cameramanul şi fotograful oficiali – Palatul Victoria”, se arată în comunicatul transmis de Guvernul României.  

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Dines este actualul CEO al UiPath și are o avere estimată la 1,9 miliarde de dolari de Forbes.  A fondat UiPath, alături de Marius Tîrcă în 2005, numele inițial fiind DeskOver. În 2018 au mutat sediul în New York, iar în 2021 a urmat prima și, momentan singura listare pe bursele americane, a unei companii românești.

Pe NYSE, o acțiune UiPath este cotată la 16,63 $, în scădere cu 3,98% în ultima sesiune de tranzacționare. Pe parcursul întregului an au un plus de 30%, după un 2022 în care compania a avut o prăbușire de 70%. Capitalizarea companiei depășește 9 miliarde de dolari, în prezent.

În ultimul trimestru au raportat peste așteptările analiștilor Zacks. Venituri de 287 de milioane de dolari, în creștere cu 19% de la an la an. La raportările din trimestrul 2, gigantul din automatizare anunța și un plan de răscumpărare de acțiuni de 500 de milioane de dolari. Raportările din trimestrul 3 sunt așteptate pe 30 noiembrie.