• Sam Altman investește 180 mil. $ în Retro Biosciences.
  • Retro Biosciences vrea să prelungeasca viața cu 10 ani.
  • Altman se întâlnește săptămânal cu Joe Betts-LaCroix.

Care e tehnologia viitorului în medicină? Reprogramarea corpului uman. În 2021, Sam Altman investea în Retro Biosciences, un proiect 180 mil. $.

Obiectivul organizației e să aducă 10 ani sănătoși în plus de viață. Face echipă cu Joe Betts-LaCroix, om de știință, biofizician și expert în computere instruit la Harvard, MIT și Caltech, care a dezvoltat cândva cel mai mic computer personal din lume.
La Croix spune că Altman e foarte activ. Se întâlnesc o dată pe săptămână.

Piața globală anti-îmbătrânire a fost evaluată la circa 62 de miliarde de dolari SUA în 2021. Până în 2027, va crește la 93 de miliarde de dolari, potrivit Statista.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Pariază mult pe 3 tehnici anti-îmbătrânire la modă

1. AUTOFAGIE

Este un proces prin care organismul elimina celulele afectate, pentru a face loc creării unora noi si sănătoase și o soluție anti-îmbătrânire. Există teoretic două soluții: rapamicina sau metformina, dar nu se folosesc cu acest scop momentan.

2. REPROGRAMARE CELULARĂ

Procesul face ca celulele bătrâne să acționeze din nou ca unele tinere. Practic, le reprogramează.

3. TERAPIE CU PLASMĂ

Merg pe procesul de diluare a plasmei din sângele șoarecilor cu soluție salină. Procedura reduce inflamația, îmbunătățește sănătatea mușchilor și ficatului și stimulează formarea celulelor creierului. Specialiștii spun că ar putea funcționa și la oameni, în viitor.

Cine e competiția lui Altman?

Altman are competiție. Bill Gates are un portofoliu în creștere de investiții de risc în companii din biotech: Nimbus Discovery și Foundation Medicine, alături de Yuri Milner care e un nume cheie în mai multe finanțări alături de miliardarii cu care colaborează.

Jeff Bezos și el, alături de Yuri Milner, au investit sute de milioane în Laboratoarele secrete Altos Labs, care a produs unii dintre cei mai mari oameni de știință în domeniul longevității.

Peter Thiel a investit milioane pentru a se criogena și face investiții în companii care caută rețeta anti-îmbătrânirii.

Christian Angermayer, președintele Cambrian Bio, se concentrează pe dezvoltarea pastilelor și tratamente pentru îmbunătățirea procesului de îmbătrânire. Lucrează și la prelungirea fertilității la femei.