• Bitcoin scade sub pragul de 39.000$ pe unitate.
  • Criptomoneda este cu 20% sub nivelul de după aprobarea ETF-ului spot.
  • Următorul prag de rezistență este la 36.000$, potrivit analiștilor.

Bitcoin menține trend-ul descendent și ajunge sub pragul de 39.000$. E cel mai scăzut nivel din decembrie încoace. Are -3% în ultimele 24 de ore. Ajunge până la 38.978 de $/unitate, potrivit CoinMarketCap.

De la vârfului atins înainte de aprobarea ETF-ului spot, când era la 49.048 de dolari, BTC are o scădere de peste 20%, conform FactSet.

Unii analiști spun că evoluția e influențată de exit-urile de aproape 2 mld. $ de pe Grayscale Bitcoin Trust, după 19 ianuarie. iShares Bitcoin Trust, de la BlackRock și Wise Origin Bitcoin Fund, de la Fidelity, au înregistrat intrări de peste 1 miliard de dolari fiecare, în aceeași perioadă.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Care e următorul prag de rezistență pentru Bitcoin

„Ieșirea din GBTC nu ar trebui să conteze atât de mult, deoarece intrările în alte ETF-uri compensează exit-urile. Se pare că suma aparent mare de ieșiri zilnice din GBTC afectează piața într-un mod psihologic”, spune Yuya Hasegawa, analist cripto la Bitbank.

Traderii au profituri nerealizate semnificative. Analiștii spun că prețul Bitcoin intră în corecție, înainte de o posibilă inversare de trend. Următorul prag de rezistență este la 36.000 de dolari pe unitate.

Cum se mișcă celelalte criptomonede

Scăderea BTC afectează și restul pieței cripto, cu Ether în scădere cu 7%, la 2.170 dolari, Solana și Uniswap, în scădere tot cu 7%, XRP și Dogecoin, cu 5%, respectiv 6% pierdere.