• Grupul We Deserve Better lansează Dean.Bot, un chatbot care combate campania electorală a lui Joe Biden.
  • Chatbot-ul vine în colaborare cu Dean Phillips, un congressman din Minessota.
  • Sam Altman blochează dezvoltatorul de chatbots, Delphi, după lansarea Dean.Bot.

We Deserve Better, un super PAC cu legături strânse cu Sam Altman, CEO-ul OpenAI, lansează Dean.Bot, un chatbot A.I., pentru a-l împiedica pe președintele Joe Biden să câștige un al doilea mandat.

În mijloc stă Dean Phillips, un congressman din Minnesota, care conduce o companie împotriva lui Biden.

Dean.Bot a conversat cu alegătorii în timp real, cu o versiune generată de inteligență artificială a vocii lui Phillips pentru a răspunde întrebărilor utilizatorilor.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Phillips a atras atenția lui Sam Altman și elitelor din Silicon Valley, care spun că sunt îngrijorate de cifrele scăzute din sondajele lui lui Biden și de șansele sale împotriva lui Donald Trump.

Altman ia măsuri. Interzice dezvoltatorul de chatbots, Delphi, după crearea Dean.Bot. Chatbot-ul ar fi încălcat politica de dezinformare recent adoptată de OpenAI. Interzice implicarea ChatGPT în campaniile politice.

SUA se teme de chatbots și pierde candidați rând pe rând

SUA ridică discuția despre A.I. la fiecare eveniment internațional pe teme importante. A.I.-ul a fost subiect de discuție și la Davos, unde s-a dezbbătut situația deepfake-urilor în alegerile care urmează în toată lumea.

OpenAI a emis un comunicat în care anunța că previne riscul de sabotaj al alegerilor prin A.I.. Va interzice promovarea campaniilor cu ajutorul ChatGPT și va încuraja mersul la vot.

Doi candidați și-au retras candidatura în ultimele două săptămâni. După Vivek Ramaswamy, Ron DeSantis îi lasă loc liber lui Donald Trump, care va prelua majoritatea alegătorilor de la ei.