• Amazon a plătit 3,9 miliarde de dolari pentru One Medical, cel mai mare pariu al său în sănătate.
  • Acordul a avut tensiuni până acum, iar Amazon administrează medicamente puternice.
  • Project Espresso este o resetare dureroasă care provoacă tensiune între One Medical și Amazon.

Amazon ține în buzunar Project Espresso. A plătit 3,9 miliarde de dolari pentru One Medical, cel mai mare pariu al său pentru sănătate.

Până acum, acordul s-a lăsat cu ceartă între angajații celor două companii, deși Amazon neagă speculațiile.

Acum, prin Project Espresso, o inițiativă secretă, compania administrează medicamente puternice pentru a încerca să-și pună ambițiile în sănătate înapoi pe linia de plutire.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Proiectul include disponibilizări mari, închideri de birouri, reduceri drastice ale cheltuielilor de marketing, schimbări radicale în îngrijirea pacienților și un potențial spin-off al afacerii de sănătate senior a One Medical. 

Asta înseamnă tensiune între unii angajați de la Amazon și One Medical.

One Medical era deja o groapă de bani când Amazon a fost de acord să achiziționeze compania. 

În 2022, ultimul an în care One Medical a prezentat public rezultatele financiare, a raportat pierderi operaționale de 420 mil. $. E o creștere cu 72% față de anul precedent.

Ce mișcări face Amazon în domeniul sănătății?

Compania lui Bezos a închis deja serviciul de telesănătate Amazon Care în 2022, în timp și a dizolvat Haven, o societate mixtă de asistență medicală, în 2021.

E o strategie obișnuită a companiei să facă reorganizări în companiile pe care le deține pentru a trece la next level, spune Samantha Kruse, purtătorul de cuvânt al companiei.

Compania a ținut inițial One Medical la distanță, așa cum face în general cu afacerile nou achiziționate. 

Însă, la câteva luni după înțelegere, Amazon a început să dea comenzi de sus în jos cu puțin spațiu de mișcare și să stabilească calendare agresive pentru proiecte, spun surse Insider.

Ce planuri are One Medical pentru a redresa afacerea?

În octombrie, One Medical a făcut o prognoză internă dureroasă. Compania a estimat pentru 2024 pierderi operaționale de peste 500 de milioane de dolari. 

Conducerea Amazon a refuzat și a ordonat One Medical să reducă aceste pierderi cu cel puțin 100 de milioane de dolari.

Luni mai târziu, One Medical și-a actualizat proiecția la 341,7 milioane de dolari în pierderi operaționale pentru acest an.

Sub presiunea Amazon, One Medical a închis birouri în New York, Minneapolis și St. Petersburg, Florida.

Își reface pachetele de compensații și își restructurează echipele financiare, juridice și tehnologice. Planul e să se alinieze cu celelalte afaceri ale Amazon în domeniul sănătății.

În total, One Medical anticipează economii suplimentare de cel puțin 115 milioane de dolari. Aproximativ 36 de milioane de dolari din economii vor proveni din trecerea la structura de compensare a Amazon. 23 de milioane de dolari vor veni din cheltuielile mai mici de marketing.

Însă, chiar dacă vor să se alinieze cu politicile stricte, One Medical spune că job-urile remote nu vor fi afectate.