• La prețul actual, acțiunile ar valora peste 8,5 miliarde de dolari.
  • Conform documentelor depuse, vânzarea ar urma să aibă loc până în 31 ianuarie 2025.
  • Acțiunile Amazon s-au apreciat cu 80% în 2023, iar anul acesta cresc cu peste 13%.

Jeff Bezos pregătește vânzarea a 50 de milioane de acțiuni Amazon în următoarele 12 luni, profitând de creșterile din ultimul an. La prețul actual, acțiunile ar valora peste 8,5 miliarde de dolari.

Documentul poate fi consultat aici.

Acțiunile Amazon au încheiat în creștere cu aproape 8% vineri, ajungând la 172 de dolari, după ce gigantul tech a raportat vânzări peste așteptări pentru trimestrul 4.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Și afacerea sa de cloud a înregistrat câștiguri mai mari decât se preconiza, datorită funcțiilor bazate pe inteligența artificială.

Cu această evoluție, averea lui Bezos a înregistrat un salt de 12.1 miliarde de dolari vineri, situându-l la doar 8.1 miliarde de dolari în spatele lui Elon Musk, conform Bloomberg Billionaires Index. Bezos nu a mai ocupat prima poziție în index din 2021. În prezent fondatorul Amazon, se află pe poziția 3, cu o avere netă de 185 de miliarde de dolari.

Distanța dintre Bezos și Musk se micșorează pe măsură ce acțiunile Amazon și Tesla se deplasează în direcții opuse.

Averea lui Musk ar putea suferi și mai mult după ce un judecător din Delaware a anulat săptămâna aceasta pachetul său de remunerație de 55 de miliarde de dolari.