• Marcel Ciolacu a numit un hairstylist la conducerea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.
  • Tot Ciolacu îl dă afară din funcție pe Pascu după două zile.
  • Pascu spunea că are nevoie de o perioadă de acomodare, nu știe încă legea.

Cristian Pascu nu mai e vicepreședintele Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, la două zile după angajare. Ciolacu se răzgândește, după ce l-a parafat.

Propunerea a fost a Ministerului de Finanţe, condus de Marcel Boloş de la PNL.

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) este instituția care reglementează și arbitrează piața păcănelelor și a pariurilor online. Este o piață estimată la câteva miliarde de euro anual.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Ce CV are Cristian Pascu?

Cristian-Gabriel Pascu nu are nicio legătură cu industria jocurilor de noroc şi recunoaşte asta.

CV-ul arată că a activat în cea mai mare parte a carierei în sectorul frizeriilor. A apărut constant în presa de cancan. În CV este menționat și postul de prezentator la Euforia TV, un post de televiziune axat pe emisiuni de divertisment.  Gabriel Pascu a fost implicat în scandaluri cu alte personaje din industria divertismentului.

Din 2020 este și consilier local în Sectorul 6 București, în echipa primarului PNL Ciprian Ciucu.

Într-o scurtă declarație pentru G4Media, el a spus că „strict pe domeniul jocurilor de noroc nu pot să spun că am o experiență în domeniu”.

Întrebat dacă poate spune în baza cărei legislații a fost înființat și funcționează Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, Pascu n-a ştiut: ”Dacă mă puneți să știu legislație pe domeniu chiar nu vă pot ajuta, e un domeniu relativ nou. Gândiți-vă că numirea a fost făcută aseară, acum e ora 8 dimineața și în secunda asta îmi cereți să știu legislația. Am fost numit acolo pentru că atunci când mi s-a dat o sarcină am dus-o la capăt. Lăsați-mă să intru în pâine și vă stau la dispoziție cu toate detaliile despre legislație”.

Diana Stoica, parlamentarul USR, critică faptul că la şefia ONJN a fost numit un “hairstylist”, o persoană care nu are nicio pregătire în domeniu. Ea cere revocarea noului vicepreședinte.

Proiectele de lege „anti-păcănele” „sunt blocate de doi ani” în Parlament, de parlamentarii Coaliției, a mai subliniat Diana Stoica.