• Marcel Ciolacu a numit un hairstylist la conducerea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.
  • Tot Ciolacu îl dă afară din funcție pe Pascu după două zile.
  • Pascu spunea că are nevoie de o perioadă de acomodare, nu știe încă legea.

Cristian Pascu nu mai e vicepreședintele Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, la două zile după angajare. Ciolacu se răzgândește, după ce l-a parafat.

Propunerea a fost a Ministerului de Finanţe, condus de Marcel Boloş de la PNL.

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) este instituția care reglementează și arbitrează piața păcănelelor și a pariurilor online. Este o piață estimată la câteva miliarde de euro anual.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Ce CV are Cristian Pascu?

Cristian-Gabriel Pascu nu are nicio legătură cu industria jocurilor de noroc şi recunoaşte asta.

CV-ul arată că a activat în cea mai mare parte a carierei în sectorul frizeriilor. A apărut constant în presa de cancan. În CV este menționat și postul de prezentator la Euforia TV, un post de televiziune axat pe emisiuni de divertisment.  Gabriel Pascu a fost implicat în scandaluri cu alte personaje din industria divertismentului.

Din 2020 este și consilier local în Sectorul 6 București, în echipa primarului PNL Ciprian Ciucu.

Într-o scurtă declarație pentru G4Media, el a spus că „strict pe domeniul jocurilor de noroc nu pot să spun că am o experiență în domeniu”.

Întrebat dacă poate spune în baza cărei legislații a fost înființat și funcționează Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, Pascu n-a ştiut: ”Dacă mă puneți să știu legislație pe domeniu chiar nu vă pot ajuta, e un domeniu relativ nou. Gândiți-vă că numirea a fost făcută aseară, acum e ora 8 dimineața și în secunda asta îmi cereți să știu legislația. Am fost numit acolo pentru că atunci când mi s-a dat o sarcină am dus-o la capăt. Lăsați-mă să intru în pâine și vă stau la dispoziție cu toate detaliile despre legislație”.

Diana Stoica, parlamentarul USR, critică faptul că la şefia ONJN a fost numit un “hairstylist”, o persoană care nu are nicio pregătire în domeniu. Ea cere revocarea noului vicepreședinte.

Proiectele de lege „anti-păcănele” „sunt blocate de doi ani” în Parlament, de parlamentarii Coaliției, a mai subliniat Diana Stoica.