• Ciolacu: Inflaţia a ajuns la o cifră. La alimente de bază preţurile au scăzut şi cu 30-40%.
  • Ciolacu a vorbit la începutul şedinţei de guvern despre efectele ordonanţei pentru reducerea preţurilor alimentelor de bază.
  •  În iunie 2023, cele mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică (INS), inflaţia era de 10,3%. 

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a spus, la începutul şedinţei de guvern de joi, că inflaţia din România a coborât la o cifră.

Potrivit Ziarului Financiar, premierul s-a referit cel mai probabil s-a referit la inflaţia din luna iulie 2023. În iunie 2023, cele mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică (INS), inflaţia era de 10,3%. Vineri, INS publică un nou raport despre inflaţie, aferent lunii iulie 2023.

„În loc de invenţii precum penuria falimentul şi alte grozăvii, astăzi realitatea arată că sunt preţuri 30-40% mai mici la anumite produse de bază. Mai mult, inflaţia este cu o singură cifră”, a spus Ciolacu joi.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

La începutul lui 2021, după anul pandemic 2020, inflaţia ajunsese la o valoare de manual de economie, de aproximativ 2%. Din primăvară, preţurile au început să urce şi la finalul lui 2021 inflaţia deja trecuse de 8%, ca în noiembrie 2022 să ajungă la un vârf de aproape 17%. În iunie 2023, inflaţia anuală era de 10,3%.

Ciolacu a vorbit la începutul şedinţei de guvern despre efectele ordonanţei pentru reducerea preţurilor alimentelor de bază.

„La 10 zile după intrarea în vigoare a ordonanţei privind reducerea preţurilor la alimentele de bază toată lumea vede că există o scădere semnificativă a preţurilor la anumite produse, faţă de luna trecută”, a spus premierul.