• Prophetic pornește înscrierile pentru testarea dispozitivului Halo, o bentiță prin care îți controlezi visele.
  • Startup-ul susține că Halo poate să trimită semnale către creier, atunci când utilizatorul intră în faza REM a somnului.
  • Bentița Halo are un preț estimativ de 2.000$.

Visezi ce vrei. Prophetic, startup din zona de neural-tech, vrea să aducă scenariul din Inception mai aproape de realitate. Sau de vis. Lansează programul de testare pentru public al dispozitivului Halo. O bentiță prin care îți poți controla visele, susține compania. Totuși, nu este clar dacă device-ul funcționează și în afara laboratorului.

Prophetic dă drumul înscrierilor pentru userii beta care vor să testeze bentița. Tehnologia nu este invazivă și „induce și stabilizează visarea”.

Cât costă și cum funcționează bentița de la Prophetic?

Halo are un preț estimativ de 2.000$. Funcționează cu sistemul Morpheus-1, modelul A.I. pe care Prophetic l-a antrenat cu date legate de creierul uman.

Startup-ul susține că bot-ul A.I. utilizează un sistem bazat pe ultrasunete, în loc de prompt-uri scrise, prin care stimulează creierul.

Când Halo sesizează că utilizatorul intră în faza REM a somnului, activează o serie de instrucțiuni care determină creierul să viseze.

În ce stadiu este proiectul Prophetic?

Deși compania nu dă informații legate de testarea pe oameni sau care sunt potențialele efecte adverse, clienții sunt interesați. Peste 400 s-au înscris, în primele patru ore de la lansarea programului, spune CEO-ul Prophetic, Eric Wollberg.

Halo este unul dintre cele mai ambițiose proiecte care încearcă să inducă starea de visare, scrie Business Insider.

Intră în competiție cu alte device-uri similare, cum e ochelarii de la Neuroon Open, cei de la Aurora Dreamband, sau brățara de la InstaDreamer. Deși majoritatea produselor de tipul ăsta nu sunt la vânzare.

În afara zonei de visare, sectorul neuro-tehnologic prinde curaj. Elon Musk anunța recent că Neuralink a realizat primul primul implant cerebral la om.