De ce să ai doar 6 case? Miliardarii le cumpără și pe ale vecinilor

  • Larry Ellison are 24 de case cu o valoare de peste 1 mld. $.
  • Jeff Bezos a luat și casa vecinilor din Indian Creek.
  • Ken Griffin a cheltuit 2 mld. $ pentru cele 13 case.

De ce să ai doar 6 case, din bani cinstiți, când poți să te extinzi. După pandemie, e mai cool să ai padurea aproape sau vedere la ocean. Jeff Bezos ajunge la zecea casă. Larry Ellison are 24.
De multe ori, miliardarii demolează mai multe case învecinate și dau zonei o alta destinație. Miliardarul Mat Ishbia și-a dărâmat și actuala casă și încă 4 din vecinătate, ca să-și construiască un parc de distracții.

Cât cheltuie miliardarii pe casele lor

Larry Ellison a cheltuit 173 de milioane de dolari pentru o casă din Palm Beach vara trecută. Atunci stabilea un record pentru cea mai scumpă casă vândută vreodată în Florida. Deține 98% din insula hawaiiană Lanai, care a fost afectată de ultimele incendii.

Jeff Bezos are o preferință pentru Indiana Creek, unde are două case, una de 68 de milioane de dolari, alta de 79 de milioane. Pe Indian Creek au case și Carl Icahn, Norman Braman, Jared și Ivanka Trump. Bezos deține case din Washington, până în Maui.

Ken Griffin deține recordul pentru cea mai mare sumă lăsată pe imobiliare în Miami. A dat 107 milioane de dolari pe o proprietate acolo. Are case și la Londra, un penthouse la un preț record în New York și proprietăți în valoare de 450 de milioane de dolari în Palm Beach. În total, Griffin a cheltuit aproape 2 miliarde de dolari pe 13 case.

Eric Schmidt are 13 case. Fostul CEO de la Google a plătit 65 de milioane de dolari pe Enchanted Hill din Beverly Hills în decembrie 2021. Proprietatea a fost a lui Paul Allen, cofondator Microsoft Paul Allen. Deține alte patru vile în Los Angeles – inclusiv proprietatea familiei Hilton din Holmby Hills.

Peter Thiel are cele mai puține case din topul Forbes. în SUA, are două: o proprietate hawaiană pe malul oceanului, care l-a costat 27 de milioane de dolari în 2011, un record al județului Maui la acea vreme, și un conac de calcar beaux-arts în Washington D.C., pe care l-a cumpărat în 2021. Thiel are proprietăți și în Los Angeles și Miami.

La ce se uită miliardarii când își cumpără o proprietate

Zonele trebuie să aibă vedere la mare, ocean, munți, păduri. Miliardarii aleg cel mai des Malibu, Hawaii, Telluride, Aspen, Santa Barbara, Hamptons și Lacul Tahoe.

Se uită și la casa vecinului, nu doar pentru se extinde în zonă, ci pentru mai mult spațiu. Unii vor să-și parcheze mașina, ATV-ul și să-și depoziteze obiecte acolo.

Bogații iau case și angajaților în apropiere de ei: piloți, bucătari, antrenori personali, bone.