Turiștii străini se întorc în Japonia după pandemie

  • Japonia a recuperat aproape toţi turiştii străini, pierduţi în timpul pandemiei COVID.
  • Potrivit statisticilor, Japonia a recuperat aproape toţi turiştii străini.
  • Peste 17 milioane de vizitatori au sosit în Japonia în primele nouă luni ale anului 2023.

Turismul din Japonia a revenit la nivelul înregistrat înainte de pandemia COVID. Potrivit statisticilor, Japonia a recuperat aproape toţi turiştii străini, pierduţi în timpul pandemiei, potrivit Reuters.

Japonia a avut în septembrie peste două milioane de vizitatori internaţionali pentru a patra lună la rând, au arătat datele oficiale publicate miercuri. Acest lucru marchează o revenire aproape completă la nivelul de dinainte de pandemie.

Numărul de vizitatori străini în scop de afaceri şi agrement a fost de 2,18 milioane în septembrie, arată datele Organizaţiei Naţionale de Turism din Japonia (JNTO), în uşoară creştere faţă de luna august.

Numărul de vizitatori a crescut până la 96,1% din nivelul din 2019. Modificarea s-a înregistrat deşi numărul turiştilor chinezi nu a crescut. În schimb, numărul de vizitatori care sosesc din 15 ţări, inclusiv SUA, Coreea de Sud şi Singapore, a atins un nivel record pentru luna septembrie, a transmis JNTO.

Peste 17 milioane de vizitatori au sosit în Japonia în primele nouă luni ale anului 2023, arată datele JNTO. Recordul de sosiri de aproximativ 32 de milioane a fost înregistrat în 2019.