• Grupul Catholic Answer creează un chatbot A.I. cu care oamenii pot interacționa pentru a învăța despre catolicism.
  • Robotul își ia rolul prea în serios și pretinde că este un membru real al clerului.
  • După toate incidentele, Christopher Check, președintele Catholic Answers, retrogradează chatbot-ul de la Părintele Justin la Justin.

Un grup numit Catholic Answers creează un chatbot A.I. cu care oamenii pot interacționa. Îi ajută să învețe despre catolicism. Preotul își ia rolul prea în serios și pretinde că este un adevărat membru al clerului și se oferă să spovedească enoriașii.

Cine e preotul A.I. care dă sfaturi enoriașilor?

Grupul Catholic Answer a creat chatbot-ul The Father Justin pentru a veni în ajutor enoriașilor. Chatbot-ul învață oamenii despre catolicism și se oferă să îi spovedească.

Enoriașii s-au plâns de răspunsurile preotului referitoare la diferite subiecte. Preotul A.I. spune unui utilizator că este în regulă să boteze un copil în Gatorade. Părintele Justin mai susține că Sunt la fel de real ca și credința pe care o împărtășim”.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
A.I. SIMPLIFICĂ LISTAREA COMPANIILOR
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS

Bot-ul era îmbrăcată în negru, cu guler de preot și barbă cenușie. După scandal, grupul, care este o organizație nonprofit independentă , modifică bot-ul astfel încât să nu mai fie catalogat un preot, ci doar Justin. Fotografia lui trece la o imagine îmbrăcată în haine casual de stradă în loc de veșmintele preoțești.

Organizația postează pe site-ul oficial o notă în care abordează controversa și subliniază că: „Nu vom spune că a fost laicizat, pentru că nu a fost niciodată un preot adevărat!”.

A.I.-ul este în biserică peste tot în lume

Nu este prima dată când A.I. creează vâlvă în biserică.

În România, există clopote activate prin smartphone, cădelnița electronică cu garanție de trei ani și o arhiepiscopie care a făcut „sfântul stick” și aplicație pentru Android.
Un preot din Ungaria a generat o predică cu ChatGPT. A dat ordine exacte cu privire la conținutul textului și rezultatul a fost pe placul lui.
Trovato, un inginer software, creează SanTO, primul robot catolic ce folosește inteligența artificială pentru a sprijini oamenii în credință. Îl pornești printr-un touch pe mână și când este întrebat despre Dumnezeu, SanTO caută un pasaj relevant din Scripturi.

A.I.-ul e prezent și la Vatican. Vulgate A.I. ajută cercetătorii să găsească rapid orice document digital dintr-o bibliotecă. Muzeele Vaticanului folosesc A.I. pentru a procesa mai bine cantități uriașe de date.

În Japonia, Androidul Kannon ține predici la templul Kodaiji, din Kyoto. Kannon e bazat pe zeitatea budistă a milei și își poate mișca coprul, brațele și capul. Costurile pentru Kannon au ajuns la aproape un milion de dolari.