• 50 World’s Best publică topul pentru 2024 al restaurantelor din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.
  • Dubai domină topul pentru al doilea an consecutiv, cu 4 restaurante în top 5.
  • Orfali Bros. Bistro se află pe locul 1 pentru al doilea an consecutiv.

Dubai este din nou orașul care domină Orientul Mijlociu și Africa de Nord, în rândul restaurantelor. Conform World’s 50 Best, Orfali Bros. Bistro din Dubai se află în fruntea topului din regiune pentru al doilea an consecutiv.

Mai exact Dubai ocupă patru dintre primele cinci locuri. Iar în total, are 18 restaurante în top, cu 3 mai mult decât în 2023. Emiratele Arabe Unite au astfel 20 de restaurante în total.

Meniul Orfali include preparate cu influențe din mai multe regiuni, cum ar fi yum yam, o salată de ierburi amestecate cu sos tamarind. Sau kebab de vită wagyu cu chili, vișine și scorțișoară.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Locul doi este ocupat de Trèsind Studio, care s-a situat pe același loc și anul trecut. Restaurantul are două stele Michelin și oferă un meniu de degustare de 244 de dolari. Iar pe locul al treilea se află Ossiano, cu un meniu axat pe fructe de mare.

Cine ocupă locul doi ca număr de restaurante după Dubai?

Egiptul a ocupat locul doi pentru numărul de restaurante de pe listă, cu un total de șase. La egalitate cu Israelul. În Egipt, se remarcă restaurantul Khufu’s din Cairo. Unde Chef Mostafa Seif oferă doar preparate tradiționale, cu ingrediente locale. Se situează pe locul 5, după cele patru restaurante din Dubai.

Tot în Cairo se mai remarcă și Kazoku. Se inspiră din cultura japoneză și se află în complexul Lacului Lebedelor. Numele înseamnă „familie” și servește mâncăruri precum biban chilian, ebi maki prăjit și gyoza de cod negru. Iar la nivel de desert, piesele de rezistență sunt fondantele cu caramel și matcha brûlée.