NEOM mai scoate o insulă. După the Line, Trojena, Sindalah și Oxagon, vine cu Leyja

  • NEOM dezvoltă proiectul Leyja, după The Line, Trojena și Oxagon.
  • Leyja va avea 3 hoteluri, așezate pe formațiuni de roci.
  • Leyja e amplasat în deșert, cu restaurante și centre de relaxare.

Arabia Saudită mai pune un proiect pe lista Neom. Începe dezvoltarea Leyja, cea mai recentă destinație de ecoturism. Arhitecții Mario Cucinella, Chris van Duijn și Shaun Killa se ocupă de design. Proiectul începe de la Golful coastei Aqaba.

Leyja vine cu un trei hoteluri sustenabile, cu 120 de camere și apartamente tip boutique. Sunt înconjurate de restaurante fine dining, spații de wellness și piscine infinite pe rooftops. Poți merge în plimbări cu balonul în wadi, drumeții, ciclism montan și alpinism.

Proiectul NEOM, alcătuit din 39 de insule, valorează 500 miliarde de dolari.

Care e conceptul din spatele celor 3 hoteluri

Chris Van Duijn prezintă Adventure Hotel, un hub pentru turiștii pasionați de alpinism pe stânci.

Următorul e Hotelul Oasis de la Mario Cucinella Architects, care iese din stânci.

Killa Design propune Wellness Hotel, un refugiu imersiv cu fațade high-tech, reflectorizante.

NEOM MAI VINE CU 3 CONCEPTE

The Line: se întinde pe 170 de kilometri, de la munții NEOM până la Marea Roșie. Se ridică la 500 de metri deasupra nivelului mării, cu o lățime de 200 de metri. Fără drumuri, mașini sau emisii, va funcționa cu energie 100% regenerabilă și 95% din teren e rezervat naturii. Va găzdui peste 9 milioane de oameni.

Trojena: Face parte din planul regional al NEOM, situat la 50 km de coasta Golfului Aqaba. Altitudinile variază de la 1.500 m până la 2.600 m și acoperă o suprafață de aproape 60 de kilometri pătrați. Tematica: sporturile alpine. E un hub pentru distracție. Va avea 7.000 de rezidenți permanenți și așteaptă peste 700.000 de turiști anual.

Oxagon sau portul din NEOM: e centrul de business al proiectului. Guvernul saudit își propune să opereze cu zero carbon și 100% energie regenerabilă la sursă. Investiția se ridică la 2 miliarde de dolari. Pe acolo va trece The Connector, o cale ferată de mare viteză care circulă de-a lungul coastei Mării Roșii a Arabiei Saudite și conectează Oxagon cu The Line.

Sindalah sau prima destinație de superiahturi din Marea Roșie. BWA Yachting își înființează birou în Sindalah. E partener în proiect. Sindalah va avea trei hoteluri de lux cu peste 400 de camere ultra-premium și 300 de apartamente. Include trei proprietăți Marriott International – primul hotel Autograph Collection din Arabia Saudită, precum și două proprietăți Luxury Collection.