• Creatorul ChatGPT se află în discuţii pentru a vinde acţiuni la o evaluare de 86 de miliarde dolari.
  • Compania este pe cale să genereze venituri anuale de 1 miliard de dolari.
  • Luna trecută, Wall Street Journal a relatat că OpenAI discută o potenţială vânzare de acţiuni la 80-90 de miliarde de dolari.

OpenAI se află în negocieri pentru a vinde acţiunile angajaţilor existenţi la o evaluare de 86 de miliarde de dolari, potrivit unor persoane care au cunoştinţă de acest lucru, raportează Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

Start-up-ul de inteligenţă artificială din spatele ChatGPT negociază tranzacţia, cunoscută sub numele de ofertă publică de cumpărare, cu potenţiali investitori, au declarat persoanele în cauză, care au cerut să nu fie identificate din pricina caracterului personal al informaţilor. Firma nu a finalizat alocările şi termenii ar putea încă să se schimbe, au spus unele dintre persoane.

OpenAI, care numără Microsoft Corp. ca proprietar în proporţie de 49%, este condusă de directorul general Sam Altman şi de preşedintele Greg Brockman. La 86 de miliarde de dolari, ar depăşi companii precum Stripe şi retailerul online chinez Shein pentru a deveni una dintre cele mai valoroase companii cu acţionariat restrâns din lume, după SpaceX a lui Elon Musk şi ByteDance, compania mamă a TikTok.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Compania este pe cale să genereze venituri anuale de 1 miliard de dolari, pe măsură ce întreprinderile adoptă tehnologia, a raportat Bloomberg în august.

Luna trecută, Wall Street Journal a relatat că OpenAI discută o potenţială vânzare de acţiuni care ar evalua start-up-ul la 80-90 de miliarde de dolari.