• Nokia va desfiinţa până la 14.000 de locuri de muncă din cauza reducerii cererii din SUA.
  • Acţiunile companiei au scăzut cu 5% la începutul tranzacţiilor.
  • Nokia vizează economii cuprinse între 800 de milioane de euro (842 de milioane de dolari) şi 1,2 miliarde de euro până în 2026.

Grupul finlandez de echipamente de telecomunicaţii Nokia (NOKIA.HE) va desfiinţa până la 14.000 de locuri de muncă pentru a reduce costurile, a anunţat, joi, Reuters, după ce cererea pentru echipamentele 5G de ultimă generaţie a scăzut vânzările din al treilea trimestru cu o cincime.

Acţiunile companiei au scăzut cu 5% la începutul tranzacţiilor.

Pe măsură ce cererea a încetinit în ţări precum Statele Unite, Nokia şi rivalul Ericsson (ERICb.ST) au încercat să compenseze cu vânzări mai mari în India, o piaţă cu marje reduse.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

„Situaţia de pe piaţă este cu adevărat dificilă şi acest lucru este atestat de faptul că pe cea mai importantă piaţă a noastră, care este piaţa nord-americană, vânzările noastre nete au scăzut cu 40% în trimestrul al treilea”, a declarat directorul executiv Pekka Lundmark într-un interviu acordat Reuters.

Nokia vizează economii cuprinse între 800 de milioane de euro (842 de milioane de dolari) şi 1,2 miliarde de euro până în 2026, termenul limită pentru a realiza un plan de marjă operaţională comparabilă pe termen lung de cel puţin 14%.