• Bacademia pregătește elevii pentru Bacalaureat, pe TikTok.
  • Materialele sunt create special pentru generația Z.
  • Proiectul Bacademia a fost dezvoltat de opt studenți din Cluj.

Bacademia creează lecții și manuale moderne pentru elevii care se pregătesc de Bacalaureat. Sunt lecțiile viitorului. Scurte, pe TikTok. Acolo unde Gen Z își petrece timpul.

Bacademia. Anul zero în care s-a născut idea

Bianca Ionescu a susținut examenul de Bacalaureat în anul 2022. „Deși editura a fost înființată în anul 2023, povestea noastră a început încă din anul 2022. În acel an, am susținut examenul de Bacalaureat și am obținut nota 10 la Istorie, respectiv 9.80 la Limba și literatura română. Deși am fost olimpică națională la română încă din gimnaziu și am continuat să concurez pe toată perioada liceului, tot am simțit stresul oricărui elev de clasa a XII-a pe măsură ce se apropia examenul”, povestește Bianca.

După susținerea examenului, și-a digitalizat materialele așa cum și le structurase pentru ea și a început să le împrăștie în mediul online pentru a-i ajuta pe alții.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Cum a luat naștere Editura Bacademia

„Bacademia este o idee inovativă pentru învățământul din România, aș îndrăzni să spun. Am publicat primele culegeri de Bacalaureat colorate și sintetizate ce conțin inclusiv sfaturi, subiecte rezolvate și glume gen Z, pe alocuri. Echipa Bacademia este formată doar din studenți ce au obținut nota 10 la examenul de Bacalaureat sau la anumite materii”, spune Bianca.

Ideea a prins contur în octombrie 2023. A analizat ziarele locale și a încropit o listă cu toți olimpicii care au obținut în ultimii ani nota 10 la examenul de Bacalaureat. Unii dintre aceștia, care obținuseră nota 10 la anumite materii, îi erau deja colegi de facultate.

Din 3.000 elevi ajutați, majoritatea au promovat examenul cu note de peste 9.50, unii dintre ei chiar 10 curat.

Acum e la a doua generație de elevi.