Economie
Advertisment
Economie 11 sep 2025
Majorarea TVA în HoReCa va afecta competitivitatea industriei
Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România: „Majorarea TVA în HoReCa ar distruge competitivitatea industriei și ar afecta direct consumatorii”
25
horeca 30 iun 2025
CE REFORME VIN ÎN HORECA?
Dragoș Panait, consultant, HoReCa: Ne uităm undeva la o scădere de 20% a personalului care este în piața muncii, în zona această de HoReCa
19
horeca 30 mai 2025
HORECA DISCUTĂ CU PREȘEDINTELE
Dragoș Panait, consultant, HoReCa: Există o inhibare mai departe pe această zonă a angajărilor sezoniere care, la fel, afectează din perspectiva impredictibilității
26
horeca 30 mai 2025
CUM SĂ FACI BANI ÎN HORECA?
Radu Vona, CEO, Gynda Gourmet: Unul dintre lucrurile pe care orice restaurant le poate face pentru a își mări șansele de succes este să aibă un plan de afaceri, o strategie de lucru și un estimat de amortizare a investiției
46
horeca 27 mai 2025
Industria ospitalității din România crește la 6% din PIB în 2024
Radu Savopol, preşedinte HORA: Ne propunem ca industria ospitalităţii să genereze 10% din PIB-ul României
27
horeca 26 mai 2025
CE URMEAZĂ PENTRU VIVO FUSSION?
Bogdan Zăhărescu, cofondator, Vivo Fusion Food Bar: Business-urile din Horeca sunt dependente de platformele de delivery
79
Companii 22 mai 2025
EARLY GAME FINANȚEAZĂ SERVO AI
Florin Vișa, partener, Early Game Ventures: Zona comerțului tradițional a fost ceva mai puțin influențată de revoluția AI până acum și mizăm că acest lucru se va schimba
65
Companii 21 mai 2025
CE URMEAZĂ PENTRU SALAD BOX?
Dan Isai, fondator, Salad Box: Eu cred că în următoarea perioadă ar trebui să ne focusăm tânăra generație
136
horeca 19 mai 2025
Piaţa de hoteluri trece într-o nouă etapă
Piaţa de hoteluri trece într-o nouă etapă. Vechile clădiri, abandonate sau cu alte funcţionalităţi, primesc o nouă şansă şi sunt transformate în hoteluri. Grupurile internaţionale mizează pe vechile clădiri pentru extinderi mai rapide
34
horeca 15 mai 2025
Care sunt tendințele în HoReCa?
Dragoș Panait, consultant, HoReCa: Operatorii merg foarte mult în zona de digitalizare
40
horeca 14 mai 2025
ce se alege de horeca?
Ştefan Oană, head of capital markets, Fortim Trusted Advisors: Piaţa hotelieră din România ar putea atrage investiţii de peste 1 miliard de euro în următorii cinci ani dacă ritmul din 2024 se menţine
30
Carieră 1 mai 2025
CE ÎNSEAMNĂ 1 MAI ÎN BUSINESS?
1 Mai bun în business. Adrian Mitroi, profesor științe comportamentale: 1 Mai este o sărbătoare a Europei și a Asiei. Americanii nici nu o gândesc în termenii aceștia. Nu mai este doar a muncitorilor, pentru că muncitorul, astăzi, are tastatura în față
29
Companii 25 apr 2025
ROMÂNIA ARE 162 BRANDURI ECO
Zenzia Glamping face business eco. Dumitriţa Luncanu, cofondator, Zenzia Glamping: Pentru noi, important este să diversificăm activitățile, opțiunile pentru timp liber, să îmbunătățim experiența oaspeților și nu vizăm o dezvoltare strictă a spațiilor de cazare
137
horeca 25 apr 2025
CUM FACI BANI DINTR-UN HOTEL?
Piața hotelieră din București recuperează scăderile din pandemie. Alina Cazachevici, Partner, Cushman & Wakefield: În prezent, piața investițiilor hoteliere, în întreaga regiune a Europei Centrale, este dominată de capital local
56
Agricultură 24 apr 2025
MIEREA DE MANĂ ÎNTRECE MANUKA 550
Mierea românească bate Manuka 550. Mircea Oroian, decan, FIA Suceava: Statul ar trebui să fie un agent care să faciliteze intrarea apicultorilor pe piață mult mai puternic decât în prezent
286
horeca 3 apr 2025
Mîndroiu: Avem un focus și pe zona hotelieră
PickTwo preia 50% din acțiunile Red Angus Steakhouse. Sebastian Mîndroiu, cofondator, PickTwo: Ne dorim să atragem un public ceva mai tânăr
57
Carieră 13 mar 2025
Cei care sunt la început de carieră găsesc multe oportunități de angajare
Angajatorii au postat peste 20.000 de joburi noi în retail, servicii, turism sau entertainment, pentru a face faţă vârfului de activitate din preajma sărbătorilor de Paşte. Salariul mediu variază între 3.500 şi 5.000 de lei pe lună
40
horeca 7 mar 2025
CE VREA HORECA DE LA GUVERN?
Dispare impozitul pe bacșiș? Radu Tănase, director executiv, HORA: Eu cred că ar fi o eroare majoră să se elimine acest lucru. Nu cred că au fost mărite prețurile datorită acestui lucru
38
Economie 6 mar 2025
Senatul propune eliminarea impozitului pe bacșiș
Senatul propune eliminarea impozitului pe bacșiș pentru a reduce birocrația și sprijini angajații HoReCa
38
Companii 5 mar 2025
Dulcinella România încheie un parteneriat cu Bocado
Lanţul de cofetării Dulcinella vrea să investească 3 mil. euro pentru a-şi creşte prezenţa pe platformele B2B şi anunţă un parteneriat cu platforma Bocado, dedicată aprovizionării HoReCa. În 2025, compania mizează pe afaceri totale de 10 mil. euro, plus 30% an/an
29
Economie 13 feb 2025
salariu mediu net ajunge la 5.645 lei
România încheie 2024 cu un salariu mediu net la nivel naţional de 5.645 lei, în creştere cu 11,1% faţă de decembrie 2023. Raportat la inflaţie, avansul anual este de 5,7%
76
Advertisment
1 - 21 din 40 de înregistrări
- 1
- 2