• Netflix e dat în judecată de către o femeie care spune că a fost descrisă fals în serialul Baby Reinder, scrie The Guardian.
  • Femeia vrea 170 de milioane de dolari pentru că a fost numtă fals, „stalker”.
  • Netflix nu a verificat faptele afirmațiilor făcute în „Baby Reindeer”.

O femeie susține că a fost descrisă în mod fals drept „stalker” în serialul de pe Netflix, al lui Richard Gadd „Baby Reindeer”. Ea dă în judecată serviciul de streaming pentru defăimare și alte acuzații. 

Ce s-a întâmplat în serialul „Baby Reindeer”?

Fiona Harvey, o avocată din Scoția care susține că a inspirat personajul Martha din serialul de succes “Baby Reindeer” al Netflix, a intentat un proces de defăimare, neglijență și încălcare a vieții private împotriva gigantului de streaming. Procesul, depus joi la o instanță din California, acuză Netflix de răspândirea unor minciuni brutale”, despre Harvey, către peste 50 de milioane de telespectatori din întreaga lume. Fiona Harvey vrea despăgubiri bănești care ar putea depăși 170 de milioane de dolari. Se declară încrezătoare că va câștiga procesul.

În documentele depuse la instanță, Harvey neagă implicarea sa în agresiunea sexuală asupra creatorului serialului, Richard Gadd, așa cum se arată într-o scenă în care personajul Martha atacă protagonistul. Ea susține că Netflix a prezentat-o în mod fals ca fiind o infractoare condamnată care a executat o pedeapsă cu închisoarea pentru hărțuire. Harvey cere despăgubiri de peste 170 de milioane de dolari.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Serialul „Baby Reindeer”, scris și jucat de comediantul Richard Gadd, prezintă experiența sa în care a fost hărțuit de o femeie pe care a întâlnit-o în barul unde lucra. Deși primul episod susține că este o poveste adevărată, creditele de final menționează că serialul se bazează pe evenimente reale, dar cu personaje, nume, incidente, locații și dialoguri ficționalizate în scopuri dramatice.

Deși nici Gadd, nici Harvey nu sunt numiți direct în serial, Harvey s-a identificat ca fiind femeia portretizată drept Martha. Cu toate acestea, nici Netflix, nici Gadd nu au confirmat acest lucru.

Ce spune avocatul lui Harvey?

Avocatul lui Harvey, Richard Roth, susține că deține „dovezi documentare incontestabile” care demonstrează că clienta sa nu are condamnări penale în cazier. Procesul include o fotografie a unei verificări a antecedentelor și un certificat care atestă cazierul curat al lui Harvey. Avocatul lui Harvey spune că Netflix „nu a făcut absolut nimic” pentru a verifica veridicitatea poveștii lui Gadd înainte de a crea serialul. Se afirmă că Netflix „nu a investigat niciodată dacă Harvey a fost condamnată, o denaturare foarte gravă a faptelor”.

Într-un interviu de aproape o oră cu Piers Morgan luna trecută, Harvey a confirmat că l-a cunoscut pe Gadd în perioada în care acesta lucra la un bar din Londra. Ea neagă că i-ar fi trimis numărul excesiv de e-mailuri și mesaje vocale înfățișate în serial.