• CEO-ul McLaren, Michael Leiters, spune pentru Road & Track că intenționează să lanseze un SUV.
  • Compania lucrează și la un hypercar complet electric.
  • Mașina ar putea costa în jur de 400.000 de dolari.

McLaren, producător britanic de mașini sport de lux, se pregătește să facă pași importanți în direcția electrificării gamei sale de vehicule. Într-un interviu pentru Road & Track, CEO-ul McLaren, Michael Leiters, spune că firma lucrează la dezvoltarea unui SUV hibrid și a unui supercar complet electric.

SUV-ul hibrid McLaren

Decizia de a crea un SUV hibrid este o noutate pentru McLaren, companie cunoscută în principal pentru mașinile sport de înaltă performanță. Cu toate acestea, Leiters spune că SUV-ul va rămâne fidel ADN-ului lor, va oferi o experiență de conducere dinamică și performanțe impresionante. SUV-ul hibrid va fi probabil echipat cu un sistem de propulsie plug-in, cu un motor pe benzină și cu unul sau mai multe motoare electrice. Această abordare va permite vehiculului să ofere atât eficiență, cât și performanță, ceea ce duce la reducerea emisiilor de carbon.

Supercarul electric

Pe lângă SUV-ul hibrid, compania lucrează și la dezvoltarea unui supercar complet electric. Această mișcare demonstrează angajamentul companiei față de un viitor mai sustenabil și alinierea sa la tendințele industriei auto. Detaliile despre supercarul electric sunt încă limitate, dar Leiters a sugerat că acesta va oferi performanțe excepționale, similare cu cele ale modelelor cu motoare cu ardere internă. McLaren are deja experiență în dezvoltarea tehnologiilor electrice, așa cum se vede în hypercarul hibrid McLaren P1 și în modelul McLaren Artura.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Anunțul lui Leiters subliniază direcția strategică a companiei către electrificare și diversificarea gamei de modele. Compania își propune să ofere opțiuni hibride sau complet electrice pentru toate modelele sale până în 2026, cu obiectivul de a deveni o marcă complet electrică până la sfârșitul deceniului. Această tranziție reflectă schimbările mai ample din industria auto, în care tot mai mulți producători se îndreaptă către vehicule electrificate pentru a răspunde cerințelor de reglementare și cererii în creștere a consumatorilor pentru opțiuni mai ecologice.

Pe măsură ce industria auto continuă să evolueze, McLaren își propune să rămână în fruntea tehnologiei și oferă vehicule care combină performanța cu eficiența și responsabilitatea față de mediu.