• Noul documentar Netflix despre crime reale este acuzat că a folosit imagini generate sau manipulate de A.I., scrie Futurism.
  • Telespectatorii documentariului scot în evidență degetele, mâinile și dinții ciudați din mai multe fotografii cu Jennifer Pan.
  • Jeremy Grimaldi, producătorul executiv, spune într-un interviu acordat publicației Toronto Star că fotografiile sunt autentice.

Netflix este dur criticat pentru că ar fi permis ca o imagine generată cu A.I. să apară în noul documentar “What Jennifer Did”, scrie Futurism.

“What Jennifer Did” spune povestea povestea unei fete care plătește un grup de asasini să-i omoare părinții. Apoi sună la 911.

Jennifer a declarat că intrușii au legat-o, i-au împușcat părinții și au fugit de la locul faptei, potrivit Netflix.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

De ce documentarul se află în centrul unei controverse?

A fost cel mai bun film de pe Netflix. Acum, „What Jennifer Did” se află în mijlocul unei controverse.

Netflix prezintă „What Jennifer Did” ca pe un documentar realist, însă unii telespectatori pun la îndoială prezentarea faptelor.

Documentarul prezintă mai multe fotografii cu Jennifer Pan în timp ce dansează și arată semne de pace într-o rochie roșie cu spatele gol.

Imaginile apar în jurul minutului 28. Au toate caracteristicile unei fotografii generate de inteligența artificială. Mâini și degete distorsionate, trăsături faciale deformate, obiecte modificate în fundal și un dinte din față mult prea lung.

Victor Tangermann, scriitor pentru publicația de tehnologie Futurism, susține că utilizarea inteligenței artificiale generative pentru a descrie o persoană reală într-un documentar despre o crimă adevărată trebuie să ridice unele semne de întrebare.

De ce sunt oamenii supărați pe presupusa manipulare a imaginii?

Pentru că subminează credibilitatea întregului documentar.  

„După ce am aflat că Netflix a folosit inteligența artificială în #WhatJenniferDid, nu mai am încredere deloc în documentarele lor”, a scris o persoană pe platforma X.

Un alt utilizator X spune că utilizarea imaginilor manipulate încalcă unul dintre obiectivele de bază ale documentarelor: documentarea exactă a adevărului.

Ce spune producătorii documentariului?

Jeremy Grimaldi, producătorul executiv, neagă că fotografiile lui Pan prezentate au fost manipulate de A.I..

„Orice regizor va folosi diferite instrumente, cum ar fi Photoshop, în filme”, spune Jeremy Grimaldi. „Fotografiile cu Jennifer sunt fotografii reale ale ei. Prim-planul este exact ea. Fundalul a fost anonimizat pentru a proteja sursa”.

Netflix nu a făcut niciun comentariu.