Războiul, o iarnă de raţionalizare a energiei, o recesiune viitoare care ar putea dura mai mult decât oricare alta din Statele Unite, plus noi majorări de dobânzi. Criza energiei din Europa a lăsat puţine businessuri neatinse. Unele industrii, cum ar fi cea metalurgică, cu un consum ridicat de energie, îşi închid din fabrici, iar analiştii și executivii se întreabă dacă toate acestea marchează începutul unei noi ere a dezindustrializării în Europa.

Cum va trece Europa peste tensiuni? Nu este sigur, iar investitorii nu sunt dispuşi să rămână pentru a afla, scrie Bloomberg. Administratorii de active au retras 83 miliarde dolari din fondurile de acţiuni în ultimele şase luni.

Am discutat subiectul cu Bogdan Maioreanu, analist eToro.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

“Într-adevăr, am văzut și eu că s-au făcut multe paralele între situația Lehman Brothers și situația de acum din Europa. Există niște lucruri care, însă, sunt complet diferite. Amândouă fiind niște situații care au dus la riscuri sistemice. Însă problema cu Lehman Brothers a fost că în balance sheet-ul lor existau foarte multe active toxice și din această cauză, în momentul în care acea bulă bazată pe activele respective s-a spart, Lehman nu a putut să găsească un cumpărător care să facă infuzie de capital în așa fel încât să salveze compania.”, a declarat Bogdan Maioreanu, analist eToro.