• Donald Trump nu-l păstrează pe Jerome Powell în fruntea FED, dacă este reales președinte.
  • Președintele FED pregătește reducerea dobânzii-cheie, pentru a-l avantaja pe Biden, afirmă Trump.
  • Trump spune că investitorii de pe piața de capital sunt optimiști, pentru că revine el la Casa Albă.

Donald Trump nu-l păstrează pe Jerome Powell la conducerea FED, dacă este reales președinte. Vrea să reducă dodânda-cheie, pentru a-l avantaja pe Biden în alegeri, spune fostul președinte. Nu e prima dată când Trump exclude ideea de a-i oferi un nou mandat lui Powell. În august anul trecut, spunea că „nu este un fan” al lui Powell, pe care el l-a numit în fruntea FED.

„Nu, n-aș face-o”, spune Trump când este întrebat dacă l-ar păstra pe Powell, într-un interviu pentru Fox Business.

„Cred că va încerca să-i ajute pe democrați, dacă va reduce rata dobânzi-cheie”.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Mandatul lui Powell expiră în 2026.

Powell e anti, investitorii sunt pro

De ce merg bursele atât de bine, dacă economia este într-o formă proastă sub administrația Biden? Trump are răspuns și pentru asta. Investitorii îl așteaptă pe el.

Sunt optimiști, pentru că „se gândesc că voi fi reales”.

Powell i-ar putea da planurile peste cap lui Trump. Dacă reduce dobânda-cheie, în prezent la 5,25%-5,50%, investitorii ar deveni încrezători, nu doar optimiști.

Cum stă Trump în sondaje?

Ultimul sondaj electoral realizat de SSRS îl plasează tot pe fostul președinte drept favorit, la distanță mică față de Biden.

49% dintre votanții înregistrați în sistem l-ar vota pe Trump, 45% pe actualul președinte, dacă lupta s-ar da între cei doi. 5% spun că ar vota pentru altcineva.

În eșantioanele care susțin în mod tradițional Partidul Democrat, cum sunt votanții tineri sau cei de culoare, Biden rămâne favorit.

49% dintre votanții sub 35 de ani îl susțin pe Biden, 46% pe Trump. În rândul celor de culoare, 57% i-ar acorda încă un mandat actualului președinte.