• Joe Biden o vrea pe Taylor Swift influencer electoral.
  • Echipa de campanie a lui Biden crede în puterea cântăreței de a-l crește în sondaje.
  • Swift a promovat campania lui Biden și Kamala Harris în 2020.

Joe Biden vrea cu disperare să o aducă pe Taylor Swift în tabăra sa electorală, scrie The Telegraph. Echipa de campanie a președintelui american crede în capacitatea cântăreței de a atrage electoratul tânăr și caută să obțină susținerea ei în social media.

Ce o califică pe Taylor Swift pentru poziția de endorser al președintelui Biden? O fost desemnată Personalitatea Anului de revista Time’s, concertele ei din Eras Tour sunt sold-out, iar relația cu sportivul Travis Kelce îi dau un boost de notorietate.

Cântăreața l-a susținut pe Biden și în campania din 2020. Este de afiliere democratică, susține drepturile comunității LGBTQ și este activistă pro-avort.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Ce impact are Taylor Swift printre votanții lui Biden?

Swift are 279 de milioane de urmăritori pe Instagram și a făcut deja dovada influenței ei printre tinerii votanți. În septembrie anul trecut determina 35.000 de americani să se înregistreze în sistemul de votare, potrivit Vote.org.

Echipa de campanie ia în calcul chiar să-l trimită pe Biden la un concert al lui Swift, pentru a-i câștiga pe fani.

Serviciul ar fi reciproc. Casa Albă a luat poziție în scandalul pozelor generate cu A.I. în care cântăreața apărea în ipostaze erotice. A cerut Congresului să înăsprească restricțiile care ghidează noile tehnologii.

Cum stă Biden în sondaje?

La general, Trump este ușor peste Biden, în preferințele alegătorilor. 43,9% l-ar realege pe fostul președinte, 42,1% pe actualul.

În rândul celor de sub 35 de ani, cifrele arată 37% în favoarea lui Trump și 33% pentru Biden.

Sondajele arată și că sunt mai puțini votanți în intervalul 18-29 de ani care au de gând să meargă la urne, spre deosebire de alegerile precedente.