• Sam Bankman-Fried oferă primele reacții de după condamnarea de 25 de ani de închisoare.
  • Fostul șef al FTX spune că regretă, zilnic, toate pierderile materiale provocate.
  • Lewis Kaplan, judecătorul care l-a condamnat, spunea în motivare că SBF nu a arătat nici urmă de remușcare pentru faptele comise.

Sam Bankman-Fried oferă primele reacții după condamnare, din închisoarea Metropolitan Detention Center, din Brooklin. „Nu m-am gândit vreo clipă că fac ceva ilegal”, spune SBF într-un e-mail pentru ABC News. „Am încercat să fac totul la standarde înalte, dar n-am reușit să ating acel standard”.

„Am auzit și am simțit disperarea, frustrarea și sentimentul clienților trădați. Merită să fie recompensați, la valoarea actuală a activelor”.

Lewis Kaplan, judecătorul de caz, spunea în motivarea sentinței că SBF nu a arătat nici urmă de remușcare pentru faptele comise. Cuvinte vin abia acum, după condamnare.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

„Sunt bântuit, zi de zi, de pierderile materiale provocate”, spune el. „Nu am avut niciodată intenția de a face rău cuiva sau de a lua banii cuiva. Dar eram CEO-ul FTX și eram responsabil pentru ce se întâmpla cu compania. Aș da orice să pot ajuta la recuperarea măcar parțială a prejudiciului.”

Cum se încheie povestea lui SBF

Instanța din New York îl condamna în 28 martie pe Sam Bankman-Fried la 25 de ani de închisoare, în procesul de fraudare a clienților FTX. Judecătorul Lewis Kaplan găsește argumentele apărării înșelătoare, lipsite de logică și speculative. Îl acuză pe fostul CEO de obstrucționarea justiției și influențarea martorilor.

Procurorii cereau o pedeapsă de 50 de ani de închisoare. Avocații apărării spuneau că nu merită mai mult de șase ani și jumătate. Acum vor face apel.

Fried este găsit vinovat pentru șapte capete de acuzare, printre care fraudă, spălare de bani și conspirație. Damian Williams, procurorul Districtului de Sud din New York, spune că fostul CEO al FTX a orchestrat una dintre cele mai mari fraude din istorie.

„Decizia de azi este un mesaj important pentru cei care sunt tentați să se angajeze în infracțiuni financiare.”

Avocații lui Bankman-Fried cer clemență, invocând deficiențele mintale și generozitatea de care dădea dovadă clientul lor în viața privată. Au adăugat și că utilizatorii exchange-ului cripto nu au suferit pierderi substanțiale. Motivație negată de actualul administrator al FTX, John Ray.