• BET trece de 17.000 de puncte de bază, după un raliu de aproape 11% în T1/2024.
  • Cei 3 indici principali din SUA au urcări între 5,6% și 10,2% în primul trimestru din 2024.
  • Tesla, Apple, Boeing și Adobe sunt numele mari care pierd teren în T1, cu scăderi între 11% și 29,3%.

Pare că e anul maximelor. Nu e păcăleala. Se termină primul trimestru din 2024. Bursele? La maxim. Oriunde te-ai uita. În România, BET trece de 17.000 de puncte de bază, după un raliu de aproape 11%.

În Europa, indicele german și cel francez bat și ele record după record. Au plus 9%, respectiv 10,4%. Peste ocean, la fel. Cei 3 indici principali din SUA sunt la noi culmi. Cu urcări între 5,6 și 10,2%.

A.I.-ul domină în continuare. Iar Tesla, Apple, Boeing și Adobe sunt numele mari care pierd teren. Dar indicele de referință american nu bate BET la randament.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Nu doar bursele ating noi maxime, ci și mărfurile sunt la all time high

Pe langă piețele de acțiuni de pe glob, alte active ating noi valori record.

E vorba de prețul boabelor de cacao, care sunt în zona de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în istorie Impacteaza toată industria. Creșterea bruscă a prețului la cacao afectează companiile din sector. E mai scump decât cuprul și bate Nvidia la randament în 2024.

Cine are cel mai mult de suferit? Nestle, Barry Callebaut, Mondelez sau Hershey, scrie Bloomberg. Creșterea prețurilor boabelor de cacao conduce la inflație în rândul acestor companii. Iar producătorii de ciocolată au nevoie de prețuri mai mari pentru a limita impactul asupra marjelor de profit.

Încă un activ care e la all time high, aurul. Gold times. Dacă aurul digital scrie istorie, cu 7 luni consecutive închise pe plus pentru BTC, nici aurul fizic nu se lasă mai prejos. Atinge un nou maxim istoric. 2.265 de dolari pe uncie. Crește cu peste 9% în martie. Asta în contextul în care FED anunță mai puține scăderi de dobândă decât la început de an.  Trei la număr.