• FTC susține că afacerea Tapestry-Capri dăunează pieței produselor de lux.
  • SUA dă în judecată producătorii de genți Coach și Michael Kors.
  • FTC afirmă că achiziția ar crește prețurile genților și accesoriilor, scrie BoF.

Comisia Federală pentru Comerț din SUA a acționat în instanță pentru a opri preluarea de către Tapestry a rivalului Capri, scrie Bloomberg Law.

Este prima dată când administrația Biden își folosește aplicarea agresivă a normelor antitrust pentru a încerca să oprească o tranzacție în sectorul accesoriilor de modă.

 De ce nu vrea FTC fuziunea?

Comisia afirmă că asocierea, care ar crea o companie cu aproximativ 33.000 de angajați la nivel mondial, ar putea reduce salariile și beneficiile angajaților.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Și asta nu-i tot. FTC afirmă că achiziția ar crește prețurile genților și accesoriilor.

Iar asta aduce prejudicii consumatorilor.

“Tapestry încearcă să achiziționeze Capri pentru a-și consolida și mai mult poziția de forță în industria modei”, declară Henry Liu, directorul Biroului pentru Concurență al FTC. “Această tranzacție amenință să-i priveze pe consumatori de concurența pentru genți de mână la prețuri accesibile, în timp ce lucrătorii cu ora riscă să piardă beneficiile unor salarii mai mari și condiții mai favorabile la locul de muncă.”

Tapestry deține Coach, Kate Spade și Stuart Weitzman, în timp ce Capri deține Michael Kors, Versace și Jimmy Choo.

Acțiunile Tapestry au suferit puține modificări în tranzacțiile de după piață la ora 17:17 la New York. Acțiunile Capri sunt cu 0,1% mai mici față de prețul de închidere de luni, după un salt inițial la aflarea veștii. Investitorii analizează declarațiile FTC și ale companiilor pentru a evalua șansele de încheiere a tranzacției.

Propunerea de achiziție a pus capăt unui deceniu de rivalitate între Coach și Michael Kors. Prețurile produselor Coach, precum și vânzările globale, au depășit Michael Kors în ultimii ani.

Hermes se confruntă cu un proces în California

Și Hermes este într-un nou proces în SUA. Este acuzat că vinde gențile Birkin doar clienților cu un istoric respectabil de achiziții.

Acțiunea depusă în instanță susține că Hermes încalcă legea antitrust, deoarece umflă în mod artificial costul efectiv al unui produs.

Reclamanții solicită despăgubiri bănești.

Dar și o hotărâre judecătorească care să interzică strategiile de vânzare atribuite Hermes.

Tina Cavalleri, una dintre reclamante, spune că s-a interesat să cumpere una dintre cele mai râvnite genți de mână de la compania franceză în 2022.

I s-a “spus că gențile vor merge la “clienții care au fost consecvenți în susținerea afacerii noastre””, se arată în proces.

Poșeta din piele este realizată manual în ediție extrem de limitată. Este inspirată de regretata actriță franco-britanică Jane Birkin. Se vinde cu un preț care variază de la 10.000 de dolari la peste 1 milion de dolari.