• Opt foști angajați ai SpaceX au dat în judecată compania și pe CEO-ul său Elon Musk.
  • Aceștia susțin că Musk a ordonat personal concedierea lor, scrie NBC NEWS.
  • Plângerea susține că CEO-ul a încurajat “o cultură perversă și sexistă la SpaceX”.

SpaceX și Elon Musk, au fost dați în judecată de opt foști angajați care susțin că au fost concediați după ce au cerut companiei să abordeze o cultură de lucru toxică, despre care spun că este plină de hărțuire sexuală și discriminare, scrie LA Times.

Toți cei opt angajați au fost concediați în 2022. După ce au distribuit o “scrisoare deschisă” în cadrul SpaceX în care susțineau că “comportamentul lui Musk în sfera publică este o sursă frecventă de distragere a atenției și de jenă”, potrivit unei copii a procesului furnizate de avocații lor.

Care sunt acuzațiile împotriva lui Musk?

Plângerea citează multe dintre postările lui Musk pe Twitter în care face glume sexuale explicite.  Și susține că Musk a încurajat “o cultură perversă și sexistă la SpaceX”. Mai multe dintre reclamante spun că au “experimentat hărțuirea directă care imita postările lui Musk”. Potrivit procesului, inginerii seniori foloseau adesea un limbaj falic în timpul ședințelor tehnice.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Reclamații spun că au motive să creadă că Musk a luat personal decizia de a-i concedia ca represalii pentru activismul lor. Atunci când un oficial de la resurse umane a sugerat să se efectueze mai întâi o investigație, Musk a răspuns: “Nu-mi pasă, concediați-i”, se afirmă în plângere.

SpaceX și Elon Musk nu au răspuns la solicitările de comentarii cu privire la proces. SpaceX a negat anterior că ar fi comis vreo infracțiune și declară că angajații concediați au încălcat politicile. De asemenea, a spus că Musk nu a fost implicat în concedierile lor.