• Elon Musk și-a retras săptămâna aceasta procesul intentat împotriva OpenAI și a doi dintre cofondatorii săi.
  • CEO-ul Tesla a dat în judecată startup-ul de inteligență artificială în martie, scrie Business Insider.
  • Musk a cofondat OpenAI împreună cu Sam Altman și Greg Brockman în 2015.

Elon Musk a renunțat la procesul intentat împotriva OpenAI și a doi dintre cofondatorii săi, Sam Altman și Greg Brockman, scrie CNBC.

Retragerea procesului intentat de CEO-ul Tesla vine cu o zi înainte ca un judecător să analizeze viitorul cazului în cadrul unei audieri care va avea loc azi la San Francisco.

Motivele renunțării la proces nu au fost făcute public de Musk sau reprezentanții săi.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Care au fost acuzațiile aduse de Musk împotriva lui Altman și OpenAI?

Musk a acuzat că OpenAI a încălcat un presupus “acord de înființare” prin care compania trebuia să rămână non-profit și să dezvolte inteligența artificială (AI) în beneficiul omenirii. Nu pentru profit.

A susținut că parteneriatul OpenAI cu Microsoft, în valoare de miliarde de dolari, a transformat compania într-o “subsidiară de facto” a Microsoft. Iar asta a încălcat misiunea sa inițială.

A afirmat că OpenAI a făcut progrese semnificative în dezvoltarea Inteligenței Artificiale Generale (AGI). Un pericol existențial pentru umanitate, dacă nu este abordată corespunzător, spune el.

Altman și Greg Brockman au fost acuzați că au trădat principiile fondatoare ale OpenAI. Și anume, de a pune binele omenirii înaintea profitului.

Procesul a apărut și ca urmare a tensiunilor dintre Musk și Altman după ce Elon Musk a părăsit consiliul OpenAI.