• Simon Porte Jacquemus a fondat brandul la vârsta de 19 ani.  
  • Jacquemus este cunoscut pentru stilul care îmbină minimalismul cu o notă de fantezie și fler mediteranean.
  • Pe 10 iunie 2024, Jacquemus a prezentat colecția Toamnă/Iarnă 2024 în vila Casa Malaparte din Capri, Italia.

Jacquemus, brandul de modă francez fondat de Simon Porte Jacquemus, sărbătorește cea de-a 15-a aniversare, scrie Hypebeast.

Prezenți la eveniment au fost Dua Lipa, Gwyneth Paltrow și Manu Rios. Show-ul Jacquemus Fall 2024 s-a încheiat cu apariția pe podium a artistei Jennie Kim de la BLACKPINK.

Jacquemus sărbătorește cu o defilare de modă la Capri

Defilarea a avut loc pe un podium amenajat pe acoperișul terasei vilei Casa Malaparte de pe insula Capri din Italia. Terasa oferă priveliște asupra Mării Mediterane. Această locație arhitecturală, cuibărită pe stâncile din Capri, a fost pentru prima dată gazda unui spectacol de modă.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Colecția a prezentat piese vestimentare în stilul iconic Jacquemus: siluete minimaliste, dungi galbene caracteristice și o eleganță subtilă.

Noi lansări de produse

Pentru a marca aniversarea, casa de modă a lansat și noi game de produse:

Le Mariage- o colecție de rochii de mireasă, ținute pentru nuntă și accesorii pentru femei și bărbați.

Linie de mobilier și decorațiuni pentru casă și grădină.

Și o colecție pentru copii.

Noi spații experiențiale

Jacquemus continuă să-și consolideze prezența fizică prin deschiderea unui beach club, restaurant și magazin la Saint-Tropez. Aceste spații urmăresc să ofere experiențe imersive care să reflecte estetica și valorile brandului.

Aniversarea de 15 ani reprezintă un moment de celebrare a rădăcinilor și viziunii creative a fondatorului său.

„Am decis să îmi creez brandul după ce am vizionat Le Mépris de Jean-Luc Godard, întrucât am fost inspirat de frumusețea și modernitatea viziunii sale”, a scris Simon Porte Jacquemus pe Instagram. Printre numeroasele locații, filmul din 1963 a fost filmat la casa lui Malaparte, sus, pe pintenul stâncos de 104 metri înălțime din Punta Masullo. „Astăzi mă simt onorat să pot prezenta următorul nostru spectacol în Casa Malaparte”, mai scrie el.