• Licitația pentru sticla NFT a vinului Garrus rosé, oferită prin BlockBar, începe de la suma de 22.000.
  • În 2019, LVMH a achiziționat 55% din acțiunile Château d’Esclans. Deși suma exactă a tranzacției nu a fost făcută publică, participația majoritară reflectă o miză semnificativă pentru integrarea inovațiilor tehnologice, cum ar fi NFT-urile, în strategia de afaceri.
  • În iunie 2023, LVMH introduce aplicația Web3, numită VIA, împreună cu un produs exclusiv: un cufăr digital evaluat la 41.000 de dolari, inspirat de iconica valiză LV.

Producătorul de vinuri deținut de Louis-Vuitton (LVMH), Château d’Esclans, și piața blockchain orientată spre băuturi alcoolice, BlockBar, debutează o ediție NFT a renumitului vin rosé Garrus luni.

“Château d’Esclans face istorie cu prima vânzare a unui butoi de Garrus. “Utilizează noua noastră tehnologie inovatoare de clasament, exclusiv pe BlockBar,” menționează platforma NFT pentru vinuri și băuturi alcoolice. “Fiind primul rosé pe BlockBar, acest butoi unic este prezentat colecționarilor și pasionaților de vin. Aceștia au oportunitatea de a achiziționa un sfert de butoi. Acesta este echivalentul a 150 L = 200 de sticle de 750ML de Garrus, Château d’Esclans 2023.”

Conform site-ului Château d’Esclans, Garrus rosé se produce dintr-o vie cu viță de vie de 100 de ani. Este fermentat în butoaie de stejar de ultimă generație, fiind considerat „cel mai fin vin” al podgoriei.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Ce opțiuni au cumpărătorii

Cumpărătorii NFT-ului Garrus rosé pot alege dintre trei dimensiuni de sticle selectate: Magnum, Jeroboam sau imensa sticlă de 1,5 galoni Methuselah. În plus, cumpărătorii vor primi un tur VIP în septembrie al cramei și al viei împreună cu trei invitați. Vor lua prânzul cu fondatorul cramei, Sacha Lichine, sau cu vicepreședintele Paul Chevalier. În același timp, numele lor va fi gravat pe un butoi.

Licitația pentru o parte din sticla NFT Garrus rosé, foarte căutată, începe de la 22.000 de dolari. Se încheie pe 31 mai. În 2019, LVMH cumpără un pachet de 55% din acțiunile Château d’Esclans. Suma, însă, nu a fost dezvăluită.

LVMH aspiră la piața de NFT-uri

Investiția LVMH în crama legată de NFT marchează una dintre cele mai recente aventuri ale sale. Aceasta face parte din lunga și remarcabila sa istorie de dezvoltare a produselor digitale de lux în web3.

În august 2021, gigantul de lux a dezvăluit o ofertă NFT gratuită numită Louis: The Game. Jocul îi educa pe jucători despre marcă, oferindu-le simultan recompense digitale.

În ianuarie 2022, CEO-ul LVMH, Bernard Arnault, a subliniat și mai mult concentrarea casei de modă asupra expansiunii sale în metavers. Afirmă că ar putea avea un „impact pozitiv” dacă este „făcut bine”.
Până în iunie 2023, compania a lansat aplicația sa Web3, proiectul VIA. Alături, a lansat un cufăr digital de 41.000 de dolari, modelat după iconica valiză LV, numit adecvat „Cufărul Comorii”.

Un comunicat al companiei de atunci spunea că proiectul a fost „conceput pentru cei care doresc să călătorească prin vise și realități noi. Și să colecteze creații unice pe parcurs.”

Cel mai recent, compania a anunțat vânzarea unei jachete varsity legate de NFT. Aceasta face parte dintr-o colaborare cu producătorul de discuri Pharrell Williams, pentru deținătorii de NFT VIA.
Parteneriatul dintre BlockBar și Château d’Esclans, deținut de LVMH, poate semnala o dorință crescândă. Dorința de a integra tehnologiile Web3 în spațiul de lux al alimentelor și băuturilor