• În București prețurile au crescut cu 13% comparativ cu anul trecut
  • În Brașov prețurile apartamentelor vechi a crescut cu 18% anul acesta
  • Sibiul are din nou cea mai mare creștere a prețurilor apartamentelor noi, 16%

În București prețurile au crescut cu 13% anul acesta, pentru apartamente noi sau vechi plătești în medie 1.799 euro/metru pătrat. Prețul mediu solicitat pentru vânzarea unui apartament este de 1.824 euro/metru pătrat. Pentru apartamentele vechi 1.771 euro/metru pătrat.

În luna martie, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 11% comparativ cu luna martie a anului trecut, conform celor mai recente date de pe Storia.

Evoluția costurilor apartamentelor în cele mai mari orașe din țară

În Cluj-Napoca regăsim cea mai mică diferență de preț între imobilele noi și vechi. Diferența este de sub 1% în favoarea apartamentelor noi. Cea mai mare diferență de preț o avem în Brașov, unde apartamentele vechi sunt mai ieftine cu 9% comparativ cu apartamentele noi. În  Iași și Sibiu prețurile apartamentelor vechi rămân singurele care sunt mai mari ca prețurile apartamentelor noi cu 3%, respectiv 4%.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Analizând cele mai recente date, am constatat o tendință fermă de creștere a interesului pentru apartamentele de vânzare (+56%), depășind creșterea interesului pentru casele de vânzare (+32%). În paralel am observat și o inversare a direcției în piața închirierilor, cu un declin al creșterii interesului pentru apartamentele de închiriat (-12%). Aceste evoluții reflectă nu doar preferințele în schimbare ale consumatorilor, ci și o dinamică diferită în piața imobiliară”, a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.

Cluj-Napoca

Prețurile medii pentru apartamentele noi și vechi din Cluj-Napoca au fost de 2.651 euro/metru pătrat în luna marte. Iar prețul mediu de cerere pentru un apartament nou a fost de 2.653 euro/metru pătrat, cu 7% mai ridicat comparativ cu martie 2023. Apartamentele vechi au avut un preț mediu de cerere de 2.649 euro/metru pătrat, cu 12% mai ridicat decât în aceeași lună a anului anterior.

IAȘI

Prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi și vechi din Iași a fost de 1.553 euro/metru pătrat în luna martie. Prețurile apartamentelor noi au înregistrat o creștere medie de 11%, și ajunge la 1.538 euro/metru pătrat. Apartamentele vechi au înregistrat o majorare de 13%, prețul ajunge la 1.585 euro/metru pătrat, compaarativ cu anul tercut.

TIMIȘOARA

Prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi și vechi a fost de 1.557 euro/metru pătrat. Pentru apartamentele noi de vânzare a fost de 1.568 euro, cu 4% mai ridicat față de aceeași lună a anului 2023. Iar la apartamentele vechi se observă o creștere de 10%, un preț mediu de cerere ajunge la 1.552 euro/metru pătrat.

BRAȘOV

În Brașov prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi și vechi a fost de 1.937  euro/metru pătrat. Prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi a ajuns la 2.040 euro/metru pătrat, iar pentru apartamentele vechi a ajuns la o medie de 1.848 euro/metru pătrat, cu 18% mai mare față de aceeași lună a anului trecut.

SIBIU

Prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi și vechi din Sibiu a fost de 1.532 euro/metru pătrat. Prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi a crescut cu 16%, și a ajuns la 1.498 euro/metru pătrat. Iar cele pentru locuințele vechi au avut creșteri de 8%, adică 1.562 euro/metru pătrat.

CONSTANȚA

În martie, prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi și vechi a fost de 1.712 euro/metru pătrat. Apartamentele noi au avut un preț de cerere de 1.758 euro/metru pătrat, cu 5% mai ridicat față de aceeași lună a anului anterior. Cele vechi au avut prețuri medii de cerere cu 9% mai ridicate față de luna martie 2023, și au ajuns la 1.673 euro/metru pătrat.

ORADEA

În Oradea, pețul mediu de cerere pentru apartamentele noi și vechi a fost de 1.539 euro/metru pătrat. Pentru apartamentele noi a fost de 1.609 euro, iar pentru apartamentele vechi a fost de 1.490 euro/metru pătrat.

CRAIOVA

Prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi și vechi din Craiova a fost de 1.585  euro/metru pătrat. Prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi a fost de 1.598 euro/metru pătrat, în timp ce prețul de cerere pentru cele vechi a fost de 1.580 euro/metru pătrat.