• Poliția din Dubai a anunțat pe canalele lor de socializare că au adăugat Tesla Cybertruck în flota lor de patrulare de lux pentru turiști.
  • Elon Musk, CEO-ul Tesla, a reacționat direct la acest anunț, scrie Business Insider.
  • Nu este clar cât de eficient ar fi Cybertruck ca vehicul de poliție.

Dubai a adăugat un Cybertruck la flota sa de vehicule de poliție de lux, spre satisfacția lui Elon Musk, scrie Business Insider.

“Comandamentul general al poliției din Dubai a adăugat Tesla Cybertruck, mașina electrică modernă cu un design futurist, la flota de patrulare de lux a poliției turistice”, a scris forța de poliție.  Iar CEO-ul Tesla a transmis și el un mesaj “cool”.

Este puțin probabil ca pickup-ul Tesla să urmărească infractori în viitorul apropiat

Flota de patrulare de lux din Dubai, care include și Bugatti, Lamborghini și un Aston Martin, este folosită în principal ca atracție turistică, potrivit CNN. În ciuda vopsirii sale, este puțin probabil ca acest Cybertruck să ia parte în curând la urmăriri de mașini de mare viteză.

Cât este de eficient Cybertruck-ul?

Tesla spune că Cybertruck-ul este rezistent la gloanțe. Însă un test realizat de canalul YouTube JerryRigEverything arată că, deși poate rezista la arme de calibru mic, armele mai mari ar putea provoca daune serioase la exteriorul din oțel inoxidabil.

Capacitatea de offroad a Cybertruck a fost și ea analizată cu atenție. Pe internet au apărut videoclipuri în care pickup-ul de 1.600 de kilograme se blochează pe o plajă de nisip, se luptă în zăpadă și are dificultăți în a urca un mic deal.

Experții avertizează că Cybertruck prezintă un risc pentru pietoni. Accelerarea rapidă a camionului și cadrul din oțel inoxidabil l-ar putea transforma într-o “rachetă fără ghidaj”.