• Ultimul model lansat de Tesla, Cybertruck, ajunge la București la final de lună.
  • Campania de prezentare face parte din turul european și global Cyber Odyssey.
  • Cybertruck nu îndeplinește, încă, normele europene legate de circulația pe drumurile publice.

Cybertruck-ul lui Musk oprește și la București, în cadrul turneului european. Între 26 și 29 iunie stă la poze și video, la Tesla Bucharest din Splaiul Unirii. Turneul Cyber Odyssey se întâmplă în peste 100 de orașe din întreaga lume. Și are vara rezervată pentru Europa.

În caz că-l ratezi în București, îl prinzi și-n Budapesta (12-15 iun.) sau Varșovia (19-22 iun.), în regiune. Sau Stuttgart (26-29 iun.), Frankfurt (3-6 iul.) și Hamburg (10-13 iul.), în caz că te nimerești pe la Euro.

Cybertruck, ultimul model lansat de Tesla, nu este încă legal pe străzile din Europa. E vina dimensiunilor și a materialelor folosite. Ți-ar trebui, în orice caz, permis de categoria C, din cauza greutății care depășește 3,5 tone.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

În caz că ai bani de ars, sunt soluții. Cei de la Kleinanzeigen, Germania, vând un model modificat pentru străzile de la noi. Dar are o etichetă destul de colorată. 480.000€ pentru un Cybertruck Foundation Series AWD, potrivit Autoevolution.

Cât de popular e Cybertruck?

Bizar, dar cu priză la public. Tesla începea livrările de Cybertruck în noiembrie anul trecut. În următoarele patru luni avea 3.878 de SUV-uri electrice vândute. Singurul model mai popular, în SUA, este F-150 Lightning, de la Ford.

Nu poate produce cât ar vrea. Înainte de începerea livrărilor, numărul precomenzilor era la 2 mil. de unități. Și devenea un status symbol pentru celebrități.

Prețul unui Cybertruck pleacă de la 60.990$, pentru modelul cu tracțiune spate. Trece la 79.990$ pentru tracțiune integrală și ajunge la 99.990$ pentru Cyberbeast, cel mai puternic model. Cei 845 de cai putere duc monstrul electric la sută în 2,6 secunde. Musk se laudă că e mai rapid decât un 911, în timp ce transportă un 911.